4 Mart 2020 Çarşamba

Mexico

Merhabalar.

Bugünkü rotamızda Mexico var. 

Ülke onlarca arkeolojik site, antik kalıntı ve bunların sergilendiği önemli müzeye sahip. UNESCO'nun Dünya Mirası olarak tanımladığı bölgeler bakımından Amerika kıtasında birinci olan Meksika, dünyada ise yedinci sırada bulunuyor.

Tarihi Meydan - Zocalo Meydanı (Kraliyet Meydanı)

Meksika'nın merkez bölgesindedir. Zocalo meydanı olarak bilinir ve tarihi meydan olarak da UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan mekanlardandır. 

Meydan da İspanyol koloni dönemine ait bir çok tarihi eser bulunuyor. 8000 yıllık tarihe sahip bir medeniyet olan Aztekler'den Metropolitan Katedrali de bu meydanda yer alıyor. 



Chichén Itzá


 Meksika'nın Yucatán Yarımadası'nda, Valladolid ve Mérida arasında yer alan, Kristof Kolomb öncesi dönemde kurulmuş bir İtza Maya kentidir.

Maya medeniyetinin astronomi, mühendislik ve sanatın buluştuğu en meşhur tapınaklarından biridir.


Chichén Itzá ile ilgili görsel sonucu



Bağımsızlık Meleği

Paseo de la Reforma'daki bir dönel kavşakta yer alan anıtsal sütun ve anıt mezar.

1910'da, Porfirio Díaz'ın devlet başkanlığı döneminde, ülkenin bağımsızlığını kazanmasıyla sonuçlanan Meksika Bağımsızlık Savaşı'nın başlangıcının 100. yılı anısına inşa edildi. İlerleyen yıllarda anıtın altında, Meksika tarihinde önemli rol oynamış askerler ve devlet adamlarının mezarlarının eklenmesiyle bir anıt mezara dönüştü. Toplam yüksekliği 45 m) olan anıtın üst kısmında; 6 m yüksekliğinde, Enrique Alciati tarafından bronzdan yapılan ve 24 ayar altın kaplama Nike heykeli yer almaktadır.


el angel de la independencia ile ilgili görsel sonucu



Kısaca bir Mexico yu gezdikten sonra şehrin ilk akla gelen yiyeceği taco tabi ki de.  Hani her şehir de olur ya küçük tablacı tarzı yerlerde yiyecekler daha lezzetldir. Taco içinde aynı şey geçerli size önereceğim yer El Pescadito şatavattan uzak karidesli tacosu da oldukça meşhur. 




Yaklaşık olarak Meksika Pezosunun 0.29 tl olduğunu düşünürsek fiyatlar oldukça makul.

El Pescadito me ile ilgili görsel sonucu





Bir sonraki blogda görüşmek üzere...




  
                                                          Yazan: Özge Köse























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...