15 Mart 2020 Pazar

Lisbon

Merhabalar Lisbon'dayız. 
Lisbon küçük, diğer Avrupa şehirlerine göre ve taksiler daha da uygun fiyatlı.


Ticaret Meydanı 


1755’te meydana gelen deprem sırasında yıkılan kraliyet sarayının yerine inşa edilen Ticaret Meydanı, bir zamanlar denizden Lizbon’a açılan bir kapı olarak nitelendiriliyormuş.
Zira günümüzde kentin ana meydanı konumundaki alan, denizcilik faaliyetlerinin yoğunlaştığı dönemde ticari hayatın merkezinde yer alıyormuş. Şimdilerde ise meydan yakınına sadece Cais de Sodré İskelesi’ne yanaşan feribotlar geliyor.


ticaret meydanı lizbon ile ilgili görsel sonucu




Sintra Kasabası

sintra kasabası ile ilgili görsel sonucu


Sintra, yüksek tepelerin ortasına kurulmuş dağların arasında gizlenmiş gizemli bir yer. Öyle değerli yapılar barındırıyor ki UNESCO kültür mirası listesinde yer alan bir şehir. Lizbon’a trenle sadece 40 dakikalık uzaklıkta Portekiz’in gururu sanki size masal diyarındaymış gibi hissettiriyor.

Belem Kalesi

Lizbon turu Belem Kulesi

Aziz Vincent Kulesi adıyla da tanınan yapı, savunma sisteminin bir parçası olarak Tagus Nehri’nin kuzey kıyısına 1514-1520 yılları arasında inşa edilmiş.
I. Manuel döneminin mimari harikası olarak anılan kule, 30 metre yüksekliğe ve 4 kata sahip. İnşasında kireç taşı kullanılan yapının hemen yanında askerlerin konuşlanması için kullanılan bir tabya bulunuyor.
Jerónimos Manastırı
Jerónimos Manastırı ile ilgili görsel sonucu
Belém Kulesi’ne yakın konumdaki Jerónimos Manastırı, eski bir kilisenin yerine I. Manuel’in emri doğrultusunda 1501-1601 yılları arasında inşa edilmiş.
Uzun süren yapım süreci için gerekli bütçe, denizcilik faaliyetleri sonucunda Afrika ve Orta Doğu’dan elde edilen ticari kazançla oluşturulmuş.
Uzunca bir süre denizcilere yardım eden keşişlere ev sahipliği yapan manastır, tıpkı kule gibi geç Gotik mimarinin Portekiz’de benimsenmiş hali olan Manueline stilinde tasarlanmış.

Evet şimdi de bir şeyler yemeye gidelim mi?

Deniz mahsulleri deniz ülkesi olduğunda dolayı tabi ki de oldukça popüler. Cervejaria Ramiro gitmeden önce rezervasyon yapmanızı öneririz eğer rezervasyonunuz olmazsa bir süre beklersiniz ama sıradayken de bira sipariş verip bekleyebiliyorsunuz. Lisbon'a yolunuz düşerse lezzetli deniz mahsulleri denenmeli ayrıca Türkçe menü olması da sipariş vermeniz kolay.


  • Avenida Almirante Reis 1, Lizbon 1150-007 Portekiz (Rossio Square noktasına 0,8 km mesafede)
  • +351 218851024


Tatlılar ve kahveler gerçekten de benim zaafım bu kısımda da size ünlü çanak kısmı milföy üstü muhallebi gibi belem turtası en iyi Pastéis De Belém ' de olduğunu duymuştum ve orada çeşitli tatlılar ve atıştırmalıklar da bulabilirsiniz.



Bir daha ki blog da görüşmek dileğiyle...

                      
                          Yazan: Özge Köse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...