10 Mart 2020 Salı

ROMANYA

Merhabalar, bugün durağımız Romanya, bakalım bizleri neler bekliyor.

Genel Bilgiler
Romanya; doğal, tarihi güzellikleri sayesinde her sene milyonlarca turist ağırlamakta ve her geçen gün turizm açısından daha da büyümektedir.
Bükreş'te Alışveriş Turu - Gezinomi Blog
Bükreş, ülkenin en kalabalık şehri ve başkentidir.
Resmi dil Rumencedir. Almanca ve Macarca da halk arasında konuşulan dillerdir.
Para birimi olarak Rumen leyi kullanılmaktadır.
Romanya ile Türkiye arasında saat farkı bulunmamaktadır.
Romanya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Romanya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Orta Avrupa’da yer alır. Kuzeyinde ve kuzeydoğusunda Ukrayna, kuzeydoğusunda Moldova, kuzeybatısında Macaristan, güneybatısında Sırbistan, güneyinde Bulgaristan ile komşudur. Doğuda Karadeniz’e kıyısı vardır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Bükreş, Braşov, Yaş, Kaloşvar, Temeşvar, Köstence, Craiova
İklim / Hava Durumu
Nem oranı orta seviyede olan tipik bir kara iklimi hakimdir. Yaz ayları kurak ve sıcak, kışları ise sert ve karlı geçmektedir. Sonbahar mevsimi uzun, ilkbahar ise kısa sürmektedir. Ortalama sıcaklık Ocak ayında -3 derece iken, Haziran ayında 23 dereceye yükselir.
Ne Zaman Gidilir
Her mevsim gidilebilir. Deniz tatili için gidecekseniz yaz aylarını, kış turizmi için gidecekseniz Aralık-Mart arası dönemi tercih etmeniz gerekmektedir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Zengin bir mutfakları vardır. Ziyarete gelen kişileri ilk olarak ekmek, tuz, erik rakısı ya da bir bardak şarap ile karşılarlar. Lahana sarması, tokitura, mititei, mamaliga ve balık geleneksel lezzetleridir.
Şarapları dünyaca ünlüdür.
MititeiForbes Georgia - Gürcü şarabı en çok istenilen ülkeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...