24 Mart 2020 Salı

Mısır

Merhabalar bugünkü rotamızda Mısır var.

Antik Çağ'daki en büyük medeniyetlerdendir. Kuzeydoğu Afrika'da Nil Nehri'nin denize ulaştığı yarısı çevresinde yayılmış antik bir uygarlıktır MÖ 3.050 yılları civarında kuruluşundan önce, "Aşağı Mısır" ve "Yukarı Mısır"  olarak ikiye ayrılmaktaydı. Uygarlık, MÖ 3.150 dolaylarında ilk firavunun yönetimi altında Aşağı Mısır'ı ve Yukarı Mısır'ı politik olarak birleştirdi.

Gize Piramitleri

Gize Piramitleri Mısır'ın başkenti Kahire'nin Gize semtinde Firevun  tarafından yapılan 3 görkemli yapı: Keops Piramidi, Kefren Piramidi, Mikerinos Piramidi 
Bu üç piramitten sadece Keops Dünyanın Yedi Harikası'ndan biridir. Dünyanın Yeni Yedi Harikası listesinin de onur üyesidir.

Le Piramidi del Giza



Krallar Vadisi ya da Firavunlar Vadisi Mısır'da bulunan bir vadi18. ve 20. Hanedanlık döneminde Yeni Krallık'ın firavunları ve dönemin ileri gelenleri için inşa edilen mezarların bulunduğu vadi.

Karnak Tapınağı

Karnak aslında bitmemiş bir tapınaktı. Her firavun kendinden önceki firavunun yaptığı eklemelerden çok fazlasını yaparak büyük ve görkemli bir tapınak halini almıştır ve her firavun kendinden bir şeyler katmak istemiş ve böylece Karnak'ın yapımı 2000 yıldan fazla sürmüş. Karnak Tapınağı ayrıca hem Mısır tarihi hem de mitolojisi hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ayrıca Karnak Tapınağı'nda birçok firavunun izine rastlamak mümkündür. Hem de Karnak'ta arkeologlar birçok kazı yaparak bu kazılarda önemli bulgular elde etmişlerdir.

Dünyadaki en büyük antik dini mekan olan Karnak tapınak kompleksi büyük bir açık hava müzesidir ve büyük ihtimalle, Gize Piramitleri'nin ardından Mısır'daki en çok ziyaret edilen antik mekandır.

Karnak - Amun-Ra Temple ..Luxor, with the sacred lake in the ...




Han El-halili

Çarşının tarihi 1382 yılına, Memluk sultanı Berkuk dönemine kadar uzanır. Bu tarihte sultan Berkuk'un emiri Carkas el-Halili tarafından eski Fatımi mezarlığı üzerine inşa ettirilmiştir. Osmanlı döneminde Türk çarşısı olarak da bilinirdi.

Bu sebepten dolayı İstanbul Kapalı Çarşıyı andırır.

Çarşıda dükkânların yanı sıra kahvehaneler ve lokantalar da bulunmaktadır. Çarşının bulunduğu meydanda tarihi El-Hüseyin ve El-Ezher camileri yer almaktadır. Kahire'nin başlıca turistik merkezlerinden biridir.


Khan el-Khalili - Yallabook

  • El-Gamaleya, El Gamaliya, Kahire, Mısır

Evet sıra geldi Mısır'da yiyebileceğimiz geleneksel yemeklere
Koshary ve Falafel yemeden dönmeyin.

Koshary için önereceğimiz en iyi restoran ise Koshary Abou Tarek  

Mısır Mutfağından Bir Örnek - Koshary: Koshary Abou Tarek, Kahire ...



Falafel içinse önereceğim bir diğer mekan ise Felfela sadece falafel değil çeşit çeşit yöresel yiyecekler tadabilirsiniz.


MISIR'DA NE YENÄ°R? - turcopolo - Blogcu.com


  • 15 Hoda Shaarawy, Bab Al Louq, Qasr El Nil, Cairo Governorate, Mısır
  • +20 2 23955557


Bir sonraki blog da görüşmek dileğiyle...

Yazan: Özge Köse













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...