8 Mart 2020 Pazar

AZERBAYCAN

Merhabalar, bugün sizlerle bu güzel kardeş ülke hakkında bilgiler edineceğiz.

Genel Bilgiler
Türkiye ile birbirilerini kardeş ülke olarak kabul eden Azerbaycan’ın başkenti Bakü’dür. Azerbaycan’da resmi dil Azerice yani Azerbaycan Türkçesi’dir. Türkiye Türkçesine benzediği için anlaşmakta zorlanmasanız bile temel olarak farklılıklar taşır. Para Birimi olarak Azerbaycan Manatı kullanılır.
Bakü Gezilecek En Güzel 15 Yer!
Yerel saati Türkiye saatine göre 2 saat daha ileridir.
Azerbaycan vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Azerbaycan’a vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Güney Kafkasya’da yer alan Azerbaycan’ın kuzeyinde Rusya, kuzey batısında Gürcistan, güney batısında Ermenistan, güneyinde İran ve güney batısında (Nahcivan sınırı) Türkiye bulunmaktadır. Doğu sınırında da Hazar Denizi yer almaktadır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Bakü ve Gence
İklim / Hava Durumu
Bulunduğu coğrafyanın ve yer şekillerinin etkisiyle oldukça farklı iklimleri yaşayan Azerbaycan’da güneşli gün sayısı oldukça fazladır. Bu sebeple “Güneşli Azerbaycan” ismini hak etmektedir. Yaz aylarında gittiğinizde güneşli günler sizi bekliyor demektir.  Ülkenin orta ve doğusunda astropikal iklim hüküm sürer. Güneydoğu bölgeleri ise daha yağışlıdır.
Ne Zaman Gidilir
Azerbaycan’ı ziyaret için en uygun dönem Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim aylarıdır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Yemek kültürü Türkiye’ye çok yakın olan Azerbaycan’da çeşitli ve lezzetli yemekler bulabilirsiniz. Ayrıca Orta Doğu, Asya ülkelerine yakın olması sebebiyle bu ülkelerin mutfaklarından da etkilenmiştir. 
 Azerbaycan'ın Yemek Kültürü ve En Meşhur Azerbaycan Yemekleri ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...