26 Mart 2020 Perşembe

Hindistan

Merhabalar bugünkü bloguma hoş geldiniz bugünkü rotamızda Hindistan var gelişmişlik seviyesiyle diğer ülkelere oranla daha düşük olan bu ülke de dikkat edildiği sürece gezilmek için doğru yerlerden para birimi bizimkine oranla daha da düşük ve gerçekten de kirli bir ülke. 

1 Hindistan Rupisi: 0,088 Tl

Kast sisteminin hala hissedildiği ülkelerden biri olan Hindistan'da trenlerde bile hissediliyor. Trenler oldukça kirli ve seviye seviye olarak kompartımanlar ayrılmış biletsiz binmenin cezası ise ölüm.
Hindistan'da bir tren yolculuÄŸu | Hindistan, Tren, Asya



Tac Mahal 
Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, 1631-1654 yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.

Yapı, Şah Cihan'ın hâkimiyeti süresinde en parlak dönemini yaşayan Bâbürlüler'in güç ve kudretini temsil eder. Hanedanın güç ve kudreti kadar, Şah Cihan ile eşi Ercümend Bânû Begüm arasındaki sevginin de sembolüdür. Şah Cihan'ın tahta çıkması üzerine Mümtaz Mahal adını alan Ercümend Banu, on dördüncü çocuğunu doğururken hayatını kaybetmiştir. Hükümdarın, eşine duyduğu sevginin hatırasına görkemli bir anıt mezar yaptırarak teselliyi sanat ve mimaride bulduğu anlatılır.

1983'ten bu yana UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır. 
Startup India programından neler öğrenebiliriz? – Etohum.com Blog

Tac Mahal'e gitmeden önce asi.payumoney.com siteden bilet almanızı öneririm sadece Tac Mahal değil ülkedeki tüm turistik yerlerin biletleri mevcut. 

Normal giriş ücreti 1000 Rupi. Ayrıca Agra’yı da kapsayan tüm gün turlar var. Tac Mahal, Agra Kalesi, Fatehpur Sikri 10.30-6.30 çocuk ücreti 450, yetişkin ücreti 3000 Rupi
Hawa Mahal

Hindistan'da Jaipur şehrindeki ünlü yapı Hawal Mahal Rüzgarların Sarayı anlamına gelen bina 1799 yılında Kral Sawai Pratap Singh için inşa edilmiştir. 
Rajput Hanedanına özgü mimari stili ile göz kamaştırıcı binanın rengarenk pencereleri, harem kadınlarının sokağı izlemleri için özel tasarlanmıştır.
Ön cephesi Vishnu tanrısının tacı formundadır.


Hawa Mahal, Jaipur: Information, History, Architecture, Entry Fee ...


Ganj Nehri

Ganj Nehri, Hinduizm inancına göre kutsaldır. Hindular nehri Tanrıça Ganga'nın kişileştirilmiş formu olarak kabul ederler ve bu nedenle insanlar nehre taparlar. İnançlara göre belirli günlerde nehirde yıkanmak günahların affedilmesi ve tövbelerin kabul görmesini sağlar. Hinduzim' deki ölü yakma geleneği nedeni ile birçok insan Hindistan gibi büyük bir ülkede binlerce kilometre yol katederek yakınlarının küllerini bu nehre serperler.

A Gangesz folyó és a Jamuná jogi személy • Gangesz


Safran çok pahalı bir baharat olmasına rağmen Hindistan'ın yöresel lezzetlerinde çok önemli bir yere sahiptir.
Çoğu geleneksel lezzetlerde kullanılır.

Size Hint yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz en iyi mekanlar ve uygun fiyatlı olarak önereceğim yer Krishna Roof Top Cafe.


Hindistan'da ne yenir? Yöresel Hint yemekleri - Yemek Haberleri


  • 659 Top Floor Main Bazar Road 6 Toti Chowk Chuna Mandi Paharganj, Yeni Delhi 110055 Hindistan (Connaught Place noktasına 1,2 km mesafede)
  • +91 98186 93683
Hindistan' da size önereceğim yerler bu kadardı bir daha ki blog da görüşmek dileğiyle...



Yazan: Özge Köse











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...