21 Mart 2020 Cumartesi

ENDONEZYA

Merhabalar, bugün sizlerle bu mükemmel ülke hakkında bilgiler edineceğiz.

Genel Bilgiler
Resmi adıyla Endonezya Cumhuriyeti, dünyanın en büyük takımada ülkesidir. Muhteşem kumsalları ve farklı etnik kökenleriyle turistler tarafından ilgi görmektedir.
Başkenti, en kalabalık şehirlerden biri olan Cakarta’dır.
Cakarta batıyor: Endonezya başkenti taşınacak - Sputnik Türkiye
Ülkede nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yer Cava adasıdır.
Endonezce resmi dildir. Ayrıca halk tarafından 250 farklı lehçe kullanılmaktadır. İngilizce de konuşulan diller arasındadır.
Para birimi Endonezya rupiahıdır.
Endonezya merkezinde yerel saat Türkiye saatine göre 6 saat daha ileridir. Doğu bölgesi 7 saat, batısı ise 5 saat ileridir.
Endonezya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Endonezya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da yer alır. Ülke 17.508 adadan oluşur. Kuzeyinde Malezya, doğusunda Doğu Timor ve Papua Yeni Gine ile komşudur. Güneyinde Avustralya yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Cakarta, Bali, Batam, Medan, Lombok, Surabaya
İklim / Hava Durumu
Muson ve tropikal iklim hakimdir. Nisan-Ekim arası kuru sezon ve Kasım-Mart arası yağışlı sezon olmak üzere ülkede iki mevsim yaşanmaktadır. Yıl boyunca ortalama sıcaklık yüksektir.
Ne Zaman Gidilir
Nisan-Ekim ayları arası gitmek için en ideal zamandır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Endonezya mutfağının temelini pirinç, et ve deniz ürünleri oluşturur. Her öğün mutlaka pirinç tüketirler. Birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yaptığından dolayı ülke genelinde yemek kültürü de değişiklik göstermektedir.
Endonezya'da ne yenir? Endonezya'nın meşhur yemekleri - SEYAHAT ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...