3 Nisan 2020 Cuma

Helsinki

Merhaba arkadaşlar bugünkü konumumuz Finlandiya'nın başkenti Helsinki.

Helsinki to cut meat consumption in half by 2025 - Meat Free Monday




Suomenlinna Adası ve Kalesi

1991’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ve takımadalar filosu için bu üs görevi gören kale 18. yüzyılın ortalarında Finlandiya İsveç Krallığı’nın bir parçasıyken inşa edilmiş. Yeşilin en saf hali ve hafta sonları halkın yürüyüş rotaları arasında içeriye girişler ücretsizdir. 

Suomenlinna Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir? | Gezilecek Yerler




Uspenski Katedrali

Bizans ve Slav mimarisiyle inşa edilmiş katedral. Batı Avrupa' daki en büyük Ortodoks kilisesidir. Katedral Rus mimar Aleksey Gornostayev tarafından tasarlanmış olup, mimarın ölümünün ardından 1862-1868 yılları arasında yapılmıştır. Çoğu Ortodoks kiliseleri gibi görkemli ve altın sembollere sahiptir.  


42+ Incredible Pictures And Images Of The Uspenski Cathedral In ...




Senato Meydanı ve Helsinki Katedrali
Meydan, Carl Ludvig Engel'in mimarisini Helsinki'nin siyasi, dini, bilimsel ve ticari güçlerinin benzersiz bir alegorisi olarak sunmaktadır.
Senato Meydanı ve çevresi, Helsinki'nin kent merkezinin en eski bölümünü oluşturmaktadır. Meydanın çevresindeki ünlü yapılar, Helsinki Katedrali, Helsinki Üniversitesi'nin ana binası, Hükûmet Sarayı ve 1757 yılına dayanan Helsinki'nin en eski binası olan Sederholm Evi'dir.
Günümüzde Senato Meydanı, Helsinki'nin başlıca turistik yerlerinden biridir.

Helsinki gezilecek yerler arasında ilk 14 - YOLDASIN


Katedral, aslen 1830-1852 arasında Finlandiya Grandüklüğü için bir rölyef olarak, Rus Çarı I. Nikolay adına yaptırılmıştır. 1917'de Finlandiya'nın bağımsızlığına kadar Aziz Nikolay Kilisesi olarak da bilinmekteydi.


Şimdiyse bir şeyler yemeye geçebiliriz...

Geleneksel Ren Geyiği sotesi İskandinav ülkelerinin ünlü bir besin kaynağıdır. Size önerim ise Restaurant Lappi ister enfes ren geyiği isterseniz azar azar tüm lezzetlerden tadabileceğiniz bir tabak tercih edebilirsiniz. 


Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririm yoksa biraz bekleyebilirsiniz.

  • Annankatu 22, Helsinki 00100 Finlandiya (The Esplanadi Park noktasına 0,4 km mesafede)
  • +358 9 645550

Bir daha ki blog da görüşmek üzere...

                                                         Yazan: ÖZGE KÖSE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...