11 Nisan 2020 Cumartesi

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler;

Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz.



Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhuriyeti.Afrika Kıtasının ortabatısında yer alan bir ülkedir.Ülkenin sınır komşuarı Nijerya,Çad'dır.


Para birimi Orta Afrika CFA Frangı(XAF)


Başkenti Yaunde'dir.


Bölgeye ilk gelen portekizli denizciler çok fazla kabuklu hayvan görüdkleri için kendi dillerin kabuklu hayvan anlamına gelen "Camores" adı verilmiştir


Ülkede en yaygın konuşulan diller Fransızca ve İngilizcedir.Fransız sömürgesi nedeniyle halkın %80'ı Fransızca bilmektedir.



KAMERUNDA GÖRMENİZ GEREKEN  YERLER

1-LİMBE


Ülkeye gelen turistlerin gözde ziyaret adresleri arasından bulunan Limbe, 1999 yılında yaşanan bir volkan patlamasıyla meydana geldi. Douala şehrinde yer alan bu doğa harikası kumsal, 1993 yılında kurulan ve bölgedeki yaban hayatını gözler önüne seren Limbe Vahşi Yaşam Merkezi’ne de oldukça yakın.

2-Kamerun Sanat Müzesi




Kamerun Sanat Müzesi (Musée d’Art Camerounais), sanat, kültür ve tarih meraklısı gezginler için muhteşem bir durak. Heykeller, maskeler, bronzlar derken çok sayıda değerli koleksiyonu barındıran bu harika müzeden, ünlü Great Maternal Figure (Büyük Anaerk Figürü)’ü görmeden ayrılmamalısınız.


KALABİLECEĞİNİZ OTEL


Hilton Yaounde gecelik konaklama ücreti 700TL'dir.Sabah ve akşam yemekleri dahil olup bu lük otelde güzel vakit geçirip Kamerun'da gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Hilton Yaounde


Boulevard du 20 mai, Yaoundé, Kamerun
+237 2 22 23 36 46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...