29 Mart 2020 Pazar

Pakistan



1947’de İngiliz sömürgesindeki Hindistan ’dan yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947 ’de kurulmuştur. Doğusunda Hindistan, batısında Afganistan ve İran, kuzeydoğusunda Çin ve güneyinde Umman Denizi  ile komşusu olan bir ülkedir.

Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp, batısı bugünkü Pakistan doğusu da Bangladeş olmuştur. Pakistan’da 4 eyalet vardır.  Pencap, Sind, Kuzeybatı Cephesi ve Beluçistan. Federal başkent İslamabad’dır.


Resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti; nüfus bakımından dünyanın en büyük altıncı ülkesi konumundadır.
Başkent İslamabat, ülkenin en modern şehirlerinden biridir.
Urduca ve İngilizce olmak üzere iki adet resmi dil bulunmaktadır.
Para birimi olarak Pakistan rupisi kullanılmaktadır.










Yerel saat Türkiye saatine göre 3 saat daha ileridir.
Pakistan vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Pakistan’a vize almış olmanız gerekmektedir.


Ülke mutfağı oldukça zengindir. Hint mutfağı ile benzerlik göstermektedir. Et, sebze, bakliyat, ekmek ve pirincin önemli bir yeri vardır. Yemekler çeşitli baharatlarla lezzetlendirilmektedir.
Ünlü yemeklerinden;
Balti; Tavuk eti, ince kıyılmış soğan, sarımsak,, haşhaş, kak tarçını ve garam masala kullanılarak yapılan harika bir yemek. Tadına doyum olmayan bu lezzeti, bir kez deneyenler müdavimi oluyor. Mutlaka deneyin!

GEZİLECEK YERLER

LAHOR MÜZESİ
Babür İmparatorluğundan kalma eski el yazma eserleri, kostümleri ve heykelleri görebileceğiniz Lahor Müzesi, içinde bulunduğu Lahor şehrinin adını taşıyor. Müze ülkenin kültürel ve tarihi yapısını yansıtan eserleriyle görülmeye değer bir yer.

Faisal Cami

Şehir merkezinin biraz dışına inşa edilen Faisal Cami, göğe uzanan devasa ve ilginç minareleriyle İslamabad ziyaretçilerinin görmesi gereken yapılar arasında ilk sıralarda yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...