31 Mart 2020 Salı

Kolombiya



 Bugün Güney Amerika'nın kuzeybatısında yer alan Kolombiya'dayız.


 Bir kahve tiryakisi olarak kahvesini duymayan yoktur. Dünyanın kahve üretiminin %12' si Kolombiya'ya aittir. Ve en ünlü markası da Juan Valdezdir. Kahvesi hakkında ileride tekrardan konuşacağız şimdi gelin biraz ülkeyi tanıyalım.



Kısaca tarihini anlatmak gerekirse;  Kristof Kolomb'un adıyla anılan ülke topraklarına Kolomb hiç ayak basmamıştır. Kolombiya toprakları, 16. yüzyılın başlarında Ganzalo Jiménez de Quesada ve Sebastian de Belalcázar komutasındaki İspanyollar tarafından bulunmuş ve sömürge haline getirilmiştir. 1525 yılında Rodrigo de Bastidas Santa Marta kentini kurdu. Bunun ardından ülkenin kuzeyinde Karayip Denizi kıyısında Cartagena şehri kuruldu. 1538 yılında Gonzalo Jiménez de Quesada yerli halkın Bacatá adını verdiği yerleşim yerini ele geçirerek burada Bogotá şehrini kurdu.


Şimdiyse gezilecek yerlere bakalım...


Las Lajas Tapınağı



Las Lajas Sanctuary in Ipiales, Colombia

Guaitara nehri üzerinde 130 metre yüksekliğinde bir köprü üzerinde bulunuyor. Ayrıca Ekvator sınırından yedi milden daha az bir mesafede yer almaktadır. 


Las Lajas Tapınağı, Guáitara nehrinin bir kanyonunun içine inşa edilmiş Gotik Revival tarzı bir kilisedir. Bu nedenle, genellikle bir mühendislik mücevheri olarak adlandırılır.

Bu Roma Katolik kilisesi, Las Lajas Ipiales Meryem Ana'nın sevgisine adanmıştır.
Las Lajas Tapınağı, çarpıcı mimarisi ve Kutsal Bakire'nin ortaya çıkmasını ve kimsenin kökenini bilmediği bir dizi efsane ile ünlüdür.

Walled City
Müzeleri, kiliseleri, katedrallari, küçük kafe restoranları, hediyelik eşya dükkanları ve nefes kesen gün batımı ile en önemli turistik bölgesidir. Çiçek dolu balkonlu renkli binaları olduğu, arnavut taşlı dar sokaklarında gezintiye çıkmak yeni yerleri keşfetmek...

İlgili resim

Walled City turistlerin uğrak yeri olmakla birlikte sanki tam gökkuşağı gibi sokakları mevcut ve tam bu sokakta fotoğraf çekilip instagrama atmalık böyle rengarenk sokaklar bana hep baharı ve enerjiyi veriyor. 
Pirates and romance in Cartagena | Nadas ve Iphone duvar kağıtları

Monserrate Tepesi
Kolombiya' ya gidince yapılması gerekenler arasında da Monserrate Tepesi' nde Teleferiğe binip şehri kuş bakışı olarak görmek eşsiz bir deneyim olacaktır. 

Contactos Touroperador - Classic City Tour Bogota + Ascent To ...
1 Kolombiya Pesosu 0,0016 Tl olduğu için para birimi olarak oldukça düşük rahatlıkla gezilip para harcamak için güzel bir ülke. Ve zümrüt rezervlerine sahip hediye olarak dönüşte sevdiklerinize saf zümrüt alabilirsiniz.

Evet birer kahveyi hak ettik öyle değil mi? Şimdi ki durağımız ise Juan Valdez

Juan Valdez Café Orígenes, Bogota - Restoran Yorumları - Tripadvisor

Mekanın tasarımı itibariyle ilk olarak ilgi çekici ve size bazı soğuk içeceklerin fiyatlarını da göstermek istiyorum bizim paramıza göre oldukça ucuz.

Juan Valdez Café - Picture of Juan Valdez Cafe, Guayaquil ...

Kolombiya' nın geleneksel yemeklerini yemek isterseniz önerim 200 yıllık geçmişiyle La Puerta Falsa olacaktır. 

Ajiaco çorbası (Mısır, tavuk ve pilav) ile Bandeja Paisa en meşhur vazgeçilmez yemeklerindendir.












Calle 11 No 6-50, Bogota 250051 Kolombiya (Altın Müze noktasına 0,5 km mesafede)

+57 2865091



















Sizlere birde son olarak fiyat listesini paylaşacağım. Bir sonraki blog da görüşmek dileğiyle


                                                 Yazan: ÖZGE KÖSE



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...