4 Nisan 2020 Cumartesi

Senegal

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle beraber  Senegal'in başkenti Dakarı gezeceğiz bu başkentimizi adını ralli izleyicilerinin kulak aşinası olduğu bir yerdir. 


Senegal'i gezmek istiyorsanız en güzel aylar Ocak-Şubat ayları olduğunu belirteyim sizlere.

Senegal’in en güzel adası olan Goree’yi görün. Goree, Afrika’dan Amerika’ya ilk gönderilen kölelerin adası olarak da biliniyor. Dar ve sevimli sokakları, kilisesi, çarşısı ve artık müze olarak kullanılan Köle Evi (Maison des Esclaves )’ni görün. Dakar’ın görülmesi gereken diğer yerleri arasında ise Başkanlık Konutu, Grand Mosque (Büyük Cami) ve Pembe Göl bulunuyor.

NEHİR GEZİSİ BİR HARİKA!
Senagal’e gelmişken Saloum Nehri’nde gezinti ve deniz kabuklarından oluşmuş Joal Fadiouth adasını görmenizi de kesinlikle öneririz.




NASIL GİDİLİR?
Afrika’nın en batı ucu olan Senegal’in başkenti Dakar’a THY ’nın hemen hemen her gün uçuşları var ve toplam uçuş süresi 7 saat 15 dakika sürüyor.

NE YENİR, NE İÇİLİR?
Senegal’in deniz mutfağına dayalı yemek kültürünü mutlaka keşfedin. Dev ıstakozlar ve nefis balıklar, Senagal mutfağının temellerini oluşturuyor. Yemek yerken dünya sinemasının en iyi filmlerini izleyebileceğiniz bir restoran arıyorsanız, Dakar’daki adresiniz Kadjinol Station olabilir. Yerel tatların yanı sıra Asya mutfağına ilgi duyanlar için ise Dakar’daki Saveur d’Asia restoran tavsiyeler arasında.

ALIŞVERİŞ
Senegal deniz ürünleri kadar kaliteli pamuklu kumaşlarıyla da ünlü. Buradan bol bol satın alacağınız pamuklulardan eve döndüğünüzde harika kıyafetler diktirebilirsiniz. Sevdiklerinizi de unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...