30 Mart 2020 Pazartesi

KAZAKİSTAN

Merhabalar, bugün durağımız Kazakistan, iyi okumalar.

Genel Bilgiler
Kazakistan Cumhuriyeti, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Yüzölçümü olarak dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesidir.
Kazakistan'da Başkent Astana'nın Adı 'Nursultan' olacak ...
Modern binalar ve alışveriş merkezleri ile lüks bir yaşamın hüküm sürdüğü Astana, ülkenin başkentidir.
Kazakça ve Rusça olmak üzere iki adet resmi dil vardır. Türkçeye benzerlik gösterdiğinden dolayı Kazakçadaki birçok kelimeyi anlayabilirsiniz.
Para birimi olarak Tenge kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre doğusu 4 saat, batısı ise 3 saat daha ileridir.
Kazakistan'a yapılan, süresi 30 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir.
Lokasyon / Konum
Orta Asya’da Çin’in batısında yer alır. Kuzeyinde Rusya, Ural Dağları ve Sibirya, doğusunda Moğolistan ve Doğu Türkistan, güneyinde Kırgızistan, Özbekistan, Aladağ, Tanrı Dağları ve Aral Gölü, batısında ise Hazar Denizi yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Astana, Almatı, Aktav
İklim / Hava Durumu
Vadi ve ovalarında sert bir kara iklimi hakimdir. Sıcaklık, bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Kışın ortalama sıcaklık; güneyde -5 ile -4 derece arasındayken, orta kısımlarda -19 dereceye kadar düşer. Yazın ortalama sıcaklık kuzeyde 20 derece, güneyde ise 29 derecedir.
Ne Zaman Gidilir
Gidilecek bölgeye göre gidilmesi gereken zaman belirlenmelidir. Ancak kışları çok sert geçtiğinden dolayı yaz aylarının tercih edilmesi gerekir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Kazakistan mutfağının temelini et oluşturmaktadır. Kuzu, koyun, sığır, deve ve at etini çok tüketirler. Kazakların milli içecekleri Kımız ve Subattır. 
Orta Asya Bozkırlarının Şifa Kaynağı: Kımız - Türktoyu - Türk ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...