31 Mart 2020 Salı

Kolombiya



 Bugün Güney Amerika'nın kuzeybatısında yer alan Kolombiya'dayız.


 Bir kahve tiryakisi olarak kahvesini duymayan yoktur. Dünyanın kahve üretiminin %12' si Kolombiya'ya aittir. Ve en ünlü markası da Juan Valdezdir. Kahvesi hakkında ileride tekrardan konuşacağız şimdi gelin biraz ülkeyi tanıyalım.



Kısaca tarihini anlatmak gerekirse;  Kristof Kolomb'un adıyla anılan ülke topraklarına Kolomb hiç ayak basmamıştır. Kolombiya toprakları, 16. yüzyılın başlarında Ganzalo Jiménez de Quesada ve Sebastian de Belalcázar komutasındaki İspanyollar tarafından bulunmuş ve sömürge haline getirilmiştir. 1525 yılında Rodrigo de Bastidas Santa Marta kentini kurdu. Bunun ardından ülkenin kuzeyinde Karayip Denizi kıyısında Cartagena şehri kuruldu. 1538 yılında Gonzalo Jiménez de Quesada yerli halkın Bacatá adını verdiği yerleşim yerini ele geçirerek burada Bogotá şehrini kurdu.


Şimdiyse gezilecek yerlere bakalım...


Las Lajas Tapınağı



Las Lajas Sanctuary in Ipiales, Colombia

Guaitara nehri üzerinde 130 metre yüksekliğinde bir köprü üzerinde bulunuyor. Ayrıca Ekvator sınırından yedi milden daha az bir mesafede yer almaktadır. 


Las Lajas Tapınağı, Guáitara nehrinin bir kanyonunun içine inşa edilmiş Gotik Revival tarzı bir kilisedir. Bu nedenle, genellikle bir mühendislik mücevheri olarak adlandırılır.

Bu Roma Katolik kilisesi, Las Lajas Ipiales Meryem Ana'nın sevgisine adanmıştır.
Las Lajas Tapınağı, çarpıcı mimarisi ve Kutsal Bakire'nin ortaya çıkmasını ve kimsenin kökenini bilmediği bir dizi efsane ile ünlüdür.

Walled City
Müzeleri, kiliseleri, katedrallari, küçük kafe restoranları, hediyelik eşya dükkanları ve nefes kesen gün batımı ile en önemli turistik bölgesidir. Çiçek dolu balkonlu renkli binaları olduğu, arnavut taşlı dar sokaklarında gezintiye çıkmak yeni yerleri keşfetmek...

İlgili resim

Walled City turistlerin uğrak yeri olmakla birlikte sanki tam gökkuşağı gibi sokakları mevcut ve tam bu sokakta fotoğraf çekilip instagrama atmalık böyle rengarenk sokaklar bana hep baharı ve enerjiyi veriyor. 
Pirates and romance in Cartagena | Nadas ve Iphone duvar kağıtları

Monserrate Tepesi
Kolombiya' ya gidince yapılması gerekenler arasında da Monserrate Tepesi' nde Teleferiğe binip şehri kuş bakışı olarak görmek eşsiz bir deneyim olacaktır. 

Contactos Touroperador - Classic City Tour Bogota + Ascent To ...
1 Kolombiya Pesosu 0,0016 Tl olduğu için para birimi olarak oldukça düşük rahatlıkla gezilip para harcamak için güzel bir ülke. Ve zümrüt rezervlerine sahip hediye olarak dönüşte sevdiklerinize saf zümrüt alabilirsiniz.

Evet birer kahveyi hak ettik öyle değil mi? Şimdi ki durağımız ise Juan Valdez

Juan Valdez Café Orígenes, Bogota - Restoran Yorumları - Tripadvisor

Mekanın tasarımı itibariyle ilk olarak ilgi çekici ve size bazı soğuk içeceklerin fiyatlarını da göstermek istiyorum bizim paramıza göre oldukça ucuz.

Juan Valdez Café - Picture of Juan Valdez Cafe, Guayaquil ...

Kolombiya' nın geleneksel yemeklerini yemek isterseniz önerim 200 yıllık geçmişiyle La Puerta Falsa olacaktır. 

Ajiaco çorbası (Mısır, tavuk ve pilav) ile Bandeja Paisa en meşhur vazgeçilmez yemeklerindendir.












Calle 11 No 6-50, Bogota 250051 Kolombiya (Altın Müze noktasına 0,5 km mesafede)

+57 2865091



















Sizlere birde son olarak fiyat listesini paylaşacağım. Bir sonraki blog da görüşmek dileğiyle


                                                 Yazan: ÖZGE KÖSE



























30 Mart 2020 Pazartesi

KAZAKİSTAN

Merhabalar, bugün durağımız Kazakistan, iyi okumalar.

Genel Bilgiler
Kazakistan Cumhuriyeti, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Yüzölçümü olarak dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesidir.
Kazakistan'da Başkent Astana'nın Adı 'Nursultan' olacak ...
Modern binalar ve alışveriş merkezleri ile lüks bir yaşamın hüküm sürdüğü Astana, ülkenin başkentidir.
Kazakça ve Rusça olmak üzere iki adet resmi dil vardır. Türkçeye benzerlik gösterdiğinden dolayı Kazakçadaki birçok kelimeyi anlayabilirsiniz.
Para birimi olarak Tenge kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre doğusu 4 saat, batısı ise 3 saat daha ileridir.
Kazakistan'a yapılan, süresi 30 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir.
Lokasyon / Konum
Orta Asya’da Çin’in batısında yer alır. Kuzeyinde Rusya, Ural Dağları ve Sibirya, doğusunda Moğolistan ve Doğu Türkistan, güneyinde Kırgızistan, Özbekistan, Aladağ, Tanrı Dağları ve Aral Gölü, batısında ise Hazar Denizi yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Astana, Almatı, Aktav
İklim / Hava Durumu
Vadi ve ovalarında sert bir kara iklimi hakimdir. Sıcaklık, bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Kışın ortalama sıcaklık; güneyde -5 ile -4 derece arasındayken, orta kısımlarda -19 dereceye kadar düşer. Yazın ortalama sıcaklık kuzeyde 20 derece, güneyde ise 29 derecedir.
Ne Zaman Gidilir
Gidilecek bölgeye göre gidilmesi gereken zaman belirlenmelidir. Ancak kışları çok sert geçtiğinden dolayı yaz aylarının tercih edilmesi gerekir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Kazakistan mutfağının temelini et oluşturmaktadır. Kuzu, koyun, sığır, deve ve at etini çok tüketirler. Kazakların milli içecekleri Kımız ve Subattır. 
Orta Asya Bozkırlarının Şifa Kaynağı: Kımız - Türktoyu - Türk ...

29 Mart 2020 Pazar

Pakistan



1947’de İngiliz sömürgesindeki Hindistan ’dan yaşanan kanlı bir mücadele sonrası ayrılarak 14 Ağustos 1947 ’de kurulmuştur. Doğusunda Hindistan, batısında Afganistan ve İran, kuzeydoğusunda Çin ve güneyinde Umman Denizi  ile komşusu olan bir ülkedir.

Daha sonrasında yine bir bölünme yaşayıp, batısı bugünkü Pakistan doğusu da Bangladeş olmuştur. Pakistan’da 4 eyalet vardır.  Pencap, Sind, Kuzeybatı Cephesi ve Beluçistan. Federal başkent İslamabad’dır.


Resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti; nüfus bakımından dünyanın en büyük altıncı ülkesi konumundadır.
Başkent İslamabat, ülkenin en modern şehirlerinden biridir.
Urduca ve İngilizce olmak üzere iki adet resmi dil bulunmaktadır.
Para birimi olarak Pakistan rupisi kullanılmaktadır.










Yerel saat Türkiye saatine göre 3 saat daha ileridir.
Pakistan vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Pakistan’a vize almış olmanız gerekmektedir.


Ülke mutfağı oldukça zengindir. Hint mutfağı ile benzerlik göstermektedir. Et, sebze, bakliyat, ekmek ve pirincin önemli bir yeri vardır. Yemekler çeşitli baharatlarla lezzetlendirilmektedir.
Ünlü yemeklerinden;
Balti; Tavuk eti, ince kıyılmış soğan, sarımsak,, haşhaş, kak tarçını ve garam masala kullanılarak yapılan harika bir yemek. Tadına doyum olmayan bu lezzeti, bir kez deneyenler müdavimi oluyor. Mutlaka deneyin!

GEZİLECEK YERLER

LAHOR MÜZESİ
Babür İmparatorluğundan kalma eski el yazma eserleri, kostümleri ve heykelleri görebileceğiniz Lahor Müzesi, içinde bulunduğu Lahor şehrinin adını taşıyor. Müze ülkenin kültürel ve tarihi yapısını yansıtan eserleriyle görülmeye değer bir yer.

Faisal Cami

Şehir merkezinin biraz dışına inşa edilen Faisal Cami, göğe uzanan devasa ve ilginç minareleriyle İslamabad ziyaretçilerinin görmesi gereken yapılar arasında ilk sıralarda yer alıyor.


28 Mart 2020 Cumartesi

KATAR

Merhabalar, bugün sizlerle birlikte bu güzel ülke hakkında bilgiler edineceğiz.

Genel Bilgiler
Katar; yaşam standartları oldukça yüksek olan, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Çöllerinde safari turu yaptıktan sonra plajlarında denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir ülkedir.
EvdeHayatVar |Katar: Sigortaya özgün bakış - Sigortaci Gazetesi
Nüfusun büyük bir kısmı başkent Doha’da yaşamaktadır.
Resmi dil Arapçadır. İngilizce de ülkede çok konuşulan diller arasındadır.
Para birimi olarak Katar riyali kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha ileridir.
Katar vize isteyen ülkeler arasındadır. Havalimanında turistik amaçlı 2 hafta kalış süreli vize alabilirsiniz.
Lokasyon / Konum
Kuzeybatısında Bahreyn, batı ve güneyinde Suudi Arabistan, doğusunda ise Birleşik Arap Emirlikleri yer alır. Tek sınır komşusu Suudi Arabistan’dır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Doha, Dukhan, Al Wakrah
İklim / Hava Durumu
Çok sıcak ve kurak iklim hüküm sürmektedir. Yaz aylarında sıcaklık 49 dereceye kadar çıkabilir. Kışın yağışlar nedeniyle hava biraz serinlemektedir.
Ne Zaman Gidilir
Yaz aylarında sıcaklık çok yüksek olduğundan gitmek için en uygun dönem Ekim-Mart arasıdır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Ağırlıklı olarak Ortadoğu mutfağının etkileri görülmektedir. Dünya mutfağından yemeklere yer veren restoranlar da bulunmaktadır. Ülke mutfağında deniz ürünlerinin de önemi büyüktür.
Katar Yemekleri: Katar Yeme İçme, Katar'da Ne Yenir İçilir?

27 Mart 2020 Cuma

KÜBA

Merhabalar, bugün sizlerle durağımız Küba, iyi okumalar.

Genel Bilgiler
Küba; klasik arabaları, size nostaljik bir hava sunan sokaklarıyla tarihi dokusunu yitirmemiş bir ada ülkesidir. Seyahatiniz esnasında şarkı söyleyen, dans eden insanlarla ve eski model klasik arabalarla sıkça karşılaşabilirsiniz.
Tepebaşı BelediyesiKüba'nın En Pahalı Puro Markalarından Cohiba'nın İlginç Hikayesi ...
Dünyaca ünlü purolar Küba’da üretilmektedir.
Havana; ülkenin başkenti olmasının yanı sıra turizm açısından en çok gelişmiş şehridir.
Resmi dil İspanyolcadır.
Para birimi olarak Küba pesosu kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre 7 saat daha geridir.
Küba vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Küba’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Orta Amerika’da, Karayip Denizi, Meksika Körfezi ve Kuzey Atlas Okyanusu’nun kesiştiği yerde bulunan bir ada ülkesidir. Florida’nın güneyinde yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Trinidad, Santo Domingo, Pinar del Rio, Cienfuegos, Varadero, Havana, Santa Clara
İklim / Hava Durumu
Tropikal iklim hüküm sürmektedir. Ortalama sıcaklık 26 derecedir. Kasım-Nisan arası kuru hava, Mayıs-Ekim arası yağışlı hava görülmektedir.
Ne Zaman Gidilir
Her mevsim gidilebilir. Turistlerin yoğun olduğu dönem yılbaşı, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Gitmek için en uygun dönem hava koşullarının en iyi durumda olduğu Aralık-Nisan arasıdır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir

Küba mutfağı; İspanyol, Karayip ve Afrika karışımıdır. Domuz eti, mısır, siyah fasulye ve ıstakoz en çok tüketilen yiyeceklerdir. Ülkenin en popüler yemeği Congri olarak adlandırılan siyah barbunyalı pirinç pilavıdır.
Dünyaca bilinen Mojito adlı içkileri de çok popülerdir.
Arroz Congri (Cuban Rice and Black Beans)

26 Mart 2020 Perşembe

Hindistan

Merhabalar bugünkü bloguma hoş geldiniz bugünkü rotamızda Hindistan var gelişmişlik seviyesiyle diğer ülkelere oranla daha düşük olan bu ülke de dikkat edildiği sürece gezilmek için doğru yerlerden para birimi bizimkine oranla daha da düşük ve gerçekten de kirli bir ülke. 

1 Hindistan Rupisi: 0,088 Tl

Kast sisteminin hala hissedildiği ülkelerden biri olan Hindistan'da trenlerde bile hissediliyor. Trenler oldukça kirli ve seviye seviye olarak kompartımanlar ayrılmış biletsiz binmenin cezası ise ölüm.
Hindistan'da bir tren yolculuÄŸu | Hindistan, Tren, Asya



Tac Mahal 
Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, 1631-1654 yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.

Yapı, Şah Cihan'ın hâkimiyeti süresinde en parlak dönemini yaşayan Bâbürlüler'in güç ve kudretini temsil eder. Hanedanın güç ve kudreti kadar, Şah Cihan ile eşi Ercümend Bânû Begüm arasındaki sevginin de sembolüdür. Şah Cihan'ın tahta çıkması üzerine Mümtaz Mahal adını alan Ercümend Banu, on dördüncü çocuğunu doğururken hayatını kaybetmiştir. Hükümdarın, eşine duyduğu sevginin hatırasına görkemli bir anıt mezar yaptırarak teselliyi sanat ve mimaride bulduğu anlatılır.

1983'ten bu yana UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır. 
Startup India programından neler öğrenebiliriz? – Etohum.com Blog

Tac Mahal'e gitmeden önce asi.payumoney.com siteden bilet almanızı öneririm sadece Tac Mahal değil ülkedeki tüm turistik yerlerin biletleri mevcut. 

Normal giriş ücreti 1000 Rupi. Ayrıca Agra’yı da kapsayan tüm gün turlar var. Tac Mahal, Agra Kalesi, Fatehpur Sikri 10.30-6.30 çocuk ücreti 450, yetişkin ücreti 3000 Rupi
Hawa Mahal

Hindistan'da Jaipur şehrindeki ünlü yapı Hawal Mahal Rüzgarların Sarayı anlamına gelen bina 1799 yılında Kral Sawai Pratap Singh için inşa edilmiştir. 
Rajput Hanedanına özgü mimari stili ile göz kamaştırıcı binanın rengarenk pencereleri, harem kadınlarının sokağı izlemleri için özel tasarlanmıştır.
Ön cephesi Vishnu tanrısının tacı formundadır.


Hawa Mahal, Jaipur: Information, History, Architecture, Entry Fee ...


Ganj Nehri

Ganj Nehri, Hinduizm inancına göre kutsaldır. Hindular nehri Tanrıça Ganga'nın kişileştirilmiş formu olarak kabul ederler ve bu nedenle insanlar nehre taparlar. İnançlara göre belirli günlerde nehirde yıkanmak günahların affedilmesi ve tövbelerin kabul görmesini sağlar. Hinduzim' deki ölü yakma geleneği nedeni ile birçok insan Hindistan gibi büyük bir ülkede binlerce kilometre yol katederek yakınlarının küllerini bu nehre serperler.

A Gangesz folyó és a Jamuná jogi személy • Gangesz


Safran çok pahalı bir baharat olmasına rağmen Hindistan'ın yöresel lezzetlerinde çok önemli bir yere sahiptir.
Çoğu geleneksel lezzetlerde kullanılır.

Size Hint yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz en iyi mekanlar ve uygun fiyatlı olarak önereceğim yer Krishna Roof Top Cafe.


Hindistan'da ne yenir? Yöresel Hint yemekleri - Yemek Haberleri


  • 659 Top Floor Main Bazar Road 6 Toti Chowk Chuna Mandi Paharganj, Yeni Delhi 110055 Hindistan (Connaught Place noktasına 1,2 km mesafede)
  • +91 98186 93683
Hindistan' da size önereceğim yerler bu kadardı bir daha ki blog da görüşmek dileğiyle...



Yazan: Özge Köse











24 Mart 2020 Salı

Mısır

Merhabalar bugünkü rotamızda Mısır var.

Antik Çağ'daki en büyük medeniyetlerdendir. Kuzeydoğu Afrika'da Nil Nehri'nin denize ulaştığı yarısı çevresinde yayılmış antik bir uygarlıktır MÖ 3.050 yılları civarında kuruluşundan önce, "Aşağı Mısır" ve "Yukarı Mısır"  olarak ikiye ayrılmaktaydı. Uygarlık, MÖ 3.150 dolaylarında ilk firavunun yönetimi altında Aşağı Mısır'ı ve Yukarı Mısır'ı politik olarak birleştirdi.

Gize Piramitleri

Gize Piramitleri Mısır'ın başkenti Kahire'nin Gize semtinde Firevun  tarafından yapılan 3 görkemli yapı: Keops Piramidi, Kefren Piramidi, Mikerinos Piramidi 
Bu üç piramitten sadece Keops Dünyanın Yedi Harikası'ndan biridir. Dünyanın Yeni Yedi Harikası listesinin de onur üyesidir.

Le Piramidi del Giza



Krallar Vadisi ya da Firavunlar Vadisi Mısır'da bulunan bir vadi18. ve 20. Hanedanlık döneminde Yeni Krallık'ın firavunları ve dönemin ileri gelenleri için inşa edilen mezarların bulunduğu vadi.

Karnak Tapınağı

Karnak aslında bitmemiş bir tapınaktı. Her firavun kendinden önceki firavunun yaptığı eklemelerden çok fazlasını yaparak büyük ve görkemli bir tapınak halini almıştır ve her firavun kendinden bir şeyler katmak istemiş ve böylece Karnak'ın yapımı 2000 yıldan fazla sürmüş. Karnak Tapınağı ayrıca hem Mısır tarihi hem de mitolojisi hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ayrıca Karnak Tapınağı'nda birçok firavunun izine rastlamak mümkündür. Hem de Karnak'ta arkeologlar birçok kazı yaparak bu kazılarda önemli bulgular elde etmişlerdir.

Dünyadaki en büyük antik dini mekan olan Karnak tapınak kompleksi büyük bir açık hava müzesidir ve büyük ihtimalle, Gize Piramitleri'nin ardından Mısır'daki en çok ziyaret edilen antik mekandır.

Karnak - Amun-Ra Temple ..Luxor, with the sacred lake in the ...




Han El-halili

Çarşının tarihi 1382 yılına, Memluk sultanı Berkuk dönemine kadar uzanır. Bu tarihte sultan Berkuk'un emiri Carkas el-Halili tarafından eski Fatımi mezarlığı üzerine inşa ettirilmiştir. Osmanlı döneminde Türk çarşısı olarak da bilinirdi.

Bu sebepten dolayı İstanbul Kapalı Çarşıyı andırır.

Çarşıda dükkânların yanı sıra kahvehaneler ve lokantalar da bulunmaktadır. Çarşının bulunduğu meydanda tarihi El-Hüseyin ve El-Ezher camileri yer almaktadır. Kahire'nin başlıca turistik merkezlerinden biridir.


Khan el-Khalili - Yallabook

  • El-Gamaleya, El Gamaliya, Kahire, Mısır

Evet sıra geldi Mısır'da yiyebileceğimiz geleneksel yemeklere
Koshary ve Falafel yemeden dönmeyin.

Koshary için önereceğimiz en iyi restoran ise Koshary Abou Tarek  

Mısır Mutfağından Bir Örnek - Koshary: Koshary Abou Tarek, Kahire ...



Falafel içinse önereceğim bir diğer mekan ise Felfela sadece falafel değil çeşit çeşit yöresel yiyecekler tadabilirsiniz.


MISIR'DA NE YENÄ°R? - turcopolo - Blogcu.com


  • 15 Hoda Shaarawy, Bab Al Louq, Qasr El Nil, Cairo Governorate, Mısır
  • +20 2 23955557


Bir sonraki blog da görüşmek dileğiyle...

Yazan: Özge Köse













23 Mart 2020 Pazartesi

Norveç

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Norveç ülkesine yolculuk yapcağız.


450.000 irili ufaklı gölü ,şelaleri , nehirleri ,dağları ve eşsiz güzellikleriyle dünyanın en iyi yaşam standartlarına sahip ülkelerinden birisidir.
Kuzeydeki petrol kaynakları dünyanın en büyük somon üreticisi olduğundan ekonomik olarak çok güçlüdür.
Dünyada kişi başına en çok kahve tüketilen ülke konumundadır. 
Kolayca uzatılabilecek bu listeyi gerçek kılan ve “kuzey yolu” anlamına gelen Norveç dünyaya farklı bakmanıza neden olan özel coğrafyalardan biri. Bir iki kusuru da olmasa 'mükemmel' kelimesinin coğrafi karşılığı olan Norveç dünyadaki milyonlarca insanın yaşamak isteyeceği cennet kapısı olurmuş.



Norveç'in bu kadar güzelliklerini anlattık fakat her güzelliğin bazı acı taraflarıda vardır bunlar pahalı olması ve iklim koşulları olarak sıraladırabiliriz.
Eğer soğuk sevmiyorsanız, yeşil bir doğa, uzun geceler, hatta hiç bitmeyen beyaz geceler arıyorsanız yaz aylarını tercih etmenizi öneririm. Özellikle gemi ile yapılan fiyort turları  yaz aylarında çok yoğun olduğu için en yüksek turist sezonu bu dönemde yaşanıyor. Otel ve tur fiyatları da normal olarak yükseliyor. Bunun yanı sıra sadece yazın yapabileceğiniz çok sayıda aktiviteyi de deneme şansı yakalıyorsunuz. Bunların en başında “hiking” denilen tırmanış ve yürüyüş geliyor. Fiyortlarda bir iki saatlik yürüyüşlerle çıkabileceğiniz muhteşem manzaralar sizi bekliyor olacak. En güzel rotalardan birkaçı şu şekilde:
  • Geiranger-Trollstigen
  • Trolltunga (Troll’s Tongue)
  • Pulpit Rock (Preikestolen)
  • Kjeragbolten
  • Ryten and Kvalvika Beach
  • Måtind and the Stave-Bleik Coastal Trail
Yazın yaşayabileceğiniz en güzel deneyimlerden biri de balinaları görmek olacaktır. Kışın AndenesTromso ve çevresinde görülebiliyor olsalar da tur imkanları hava şartları nedeniyle çok daha kısıtlı oluyor. Bu yüzden eğer yaz aylarında gidiyorsanız bir gün suren turlara katılarak bu muhteşem yaratıkları doğal ortamlarında izleyebilirsiniz. Buraya tıklayarak tur firmasından bilgi alabilirsiniz.

Norveç hakkında az bilinen bilgiler ise şunlardır
Zorunluluk halleri dışında Norveç’te köpeğinizi kısırlaştırmanız yasa dışıdır.
kinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Norveç’te öldürülen polis sayısı sadece 10 (on)’dur.
 Japonlara Somon balığından suşi yapımını 80’li yıllarda öğretenler Norveçlilerdir.
2014 yılındaki yaşam kalitesi indeksine göre Norveç yaşam standardı en iyi olan ülkedir.
Kayak sporunun doğum yeri Norveç’tir, kayak anlamına gelen “ski” kelimesi Norveççe “odun parçası” anlamına gelir.
Norveç’teki her mahkum hücresinden internete girme hakkına sahiptir.
2000 yılında Norveç 24.5 km’lik dünyanın en uzun tünelini kullanıma açmıştır.
Norveç üniversiteleri herkes için ücretsizdir, hatta yabancılar için bile.
Norveç’in orijinal adı, “Kuzey Yolu” anlamına gelen “Nordweg”di.
Ve son olarak  hediye kısmına gelirsek...



Troller, İskandinav folklorunun eski bir parçası. Utangaç, gündelik yaratıklar geleneksel olarak büyü ile ilişkilendirilmiştir (cadılar ve büyücüler İskandinav dillerinde 'trollkvinner' ve 'trollmenn' olarak bilinir). Geçtiğimiz birkaç yüzyıl boyunca, trol görüntüsü, karanlıkla ve ölümle ilişkilendirilen bir taneden, Norveç dağlarında ve ormanlarında saklanmakta olan yaramaz küçük varlıklardan birine dönüştü. Tüm Oslo'daki hediyelik eşya dükkanlarında göreceğiniz küçük rakamlar, daha turistik bir tarafa ait olabilir, ancak bunlar, buradan alabileceğiniz en eşsiz hediyelik eşyalardan biridir.


22 Mart 2020 Pazar

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Merhabalar arkadaşlar, bugün durağımız Dominik Cumhuriyeti, keyifli okumalar.

Genel Bilgiler
Muhteşem plajları ve manzaralarıyla turizm açısından gayet iyi durumda olan Dominik Cumhuriyeti adalardan oluşmaktadır.
Dominik Cumhuriyeti'nın Milli Gelenekleri | Alışkanlıklar, Düşünce ...
Ülkemizde yayınlanan Survivor yarışma programı da burada düzenlenmektedir.
Başkent Santo Domingo, turistler tarafından çok ilgi görmektedir.
Resmi dili İspanyolcadır.
Ülkede resmi para birimi Dominik pesosudur. Ancak ABD doları neredeyse her yerde geçerlidir.
Yerel saat Türkiye saatine göre 6 saat daha geridir.
Dominik Cumhuriyeti vize isteyen ülkeler arasındadır.
Lokasyon / Konum
Karayipler’deki Hispanyola adasında yer alır. Hispanyola adası, Porto Riko’nun batısında, Küba ve Jamaika’nın doğusunda yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Santo Domingo, Punta Cana
İklim / Hava Durumu
Tropikal iklim hüküm sürmektedir. Bölgesel sıcaklık farklılıkları yaşanmaktadır. Kuzey kısımlar Ekim-Mayıs arası, güney kısımlar ise Mayıs-Ekim arası yağmurludur. Ağustos ayı bunaltıcı seviyede sıcak geçmektedir.
Ne Zaman Gidilir
Her mevsim gidilebilir. Ancak; Ağustos, Eylül, Ekim aylarında kasırgalar meydana geldiği için bunların dışındaki aylarda gitmek daha iyi olacaktır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Yemeklerinde bol baharat, soğan ve sarımsak kullanmaktadırlar. Pirinç önemli bir yere sahiptir. Et ürünleri ve deniz mahsullerinin kullanıldığı yemeklerle de sıkça karşılaşabilirsiniz. Dünyaca ünlü olan romu ve tütününü de denemeniz tavsiye edilir.
Dominik Cumhuriyeti Yemekleri

21 Mart 2020 Cumartesi

ENDONEZYA

Merhabalar, bugün sizlerle bu mükemmel ülke hakkında bilgiler edineceğiz.

Genel Bilgiler
Resmi adıyla Endonezya Cumhuriyeti, dünyanın en büyük takımada ülkesidir. Muhteşem kumsalları ve farklı etnik kökenleriyle turistler tarafından ilgi görmektedir.
Başkenti, en kalabalık şehirlerden biri olan Cakarta’dır.
Cakarta batıyor: Endonezya başkenti taşınacak - Sputnik Türkiye
Ülkede nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yer Cava adasıdır.
Endonezce resmi dildir. Ayrıca halk tarafından 250 farklı lehçe kullanılmaktadır. İngilizce de konuşulan diller arasındadır.
Para birimi Endonezya rupiahıdır.
Endonezya merkezinde yerel saat Türkiye saatine göre 6 saat daha ileridir. Doğu bölgesi 7 saat, batısı ise 5 saat ileridir.
Endonezya vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Endonezya’ya vize almış olmanız gerekmektedir.
Lokasyon / Konum
Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da yer alır. Ülke 17.508 adadan oluşur. Kuzeyinde Malezya, doğusunda Doğu Timor ve Papua Yeni Gine ile komşudur. Güneyinde Avustralya yer alır.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Cakarta, Bali, Batam, Medan, Lombok, Surabaya
İklim / Hava Durumu
Muson ve tropikal iklim hakimdir. Nisan-Ekim arası kuru sezon ve Kasım-Mart arası yağışlı sezon olmak üzere ülkede iki mevsim yaşanmaktadır. Yıl boyunca ortalama sıcaklık yüksektir.
Ne Zaman Gidilir
Nisan-Ekim ayları arası gitmek için en ideal zamandır.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Endonezya mutfağının temelini pirinç, et ve deniz ürünleri oluşturur. Her öğün mutlaka pirinç tüketirler. Birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yaptığından dolayı ülke genelinde yemek kültürü de değişiklik göstermektedir.
Endonezya'da ne yenir? Endonezya'nın meşhur yemekleri - SEYAHAT ...

20 Mart 2020 Cuma

JAMAİKA

Merhabalar, bugün ki durağımız Jamaika, iyi okumalar.

Genel Bilgiler
Jamaika; yemyeşil doğası, farklı kültürleri, müzik tarzları sayesinde her yıl bir milyondan fazla turistin ziyaret ettiği bir ada ülkesidir.
Her yıl düzenlenen Jamaica Carnival turistler tarafından oldukça ilgi gören etkinlikler arasındadır.
Jamaika'da Yaşamak İçin 12 Sebep - onedio.com
Jamaika; Reggae müziğin çıktığı yerdir. Bob Marley’in ülkesi olarak da bilinmektedir.
Ülkenin başkenti Kingston’dur.
Resmi dil İngilizcedir. Bu dil dışında Creole de konuşulmaktadır.
Para birimi olarak Jamaika doları kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre 7 saat daha geridir.
Jamaika'ya yapılan, süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize gerekmemektedir.
Lokasyon / Konum
Orta Amerika ve Karayipler’de; Küba’nın güneyinde, Büyük Antiller’de yer alan bir ada ülkesidir.
En Çok Ziyaret Alan Şehirleri
Kingston, Montego Bay, Portmore, Mandeville, Ocha Rios
İklim / Hava Durumu
Tropikal iklim hüküm sürmektedir. Sıcak, nemli bir havanın etkisi altındadır. Ancak iç kısımlarda daha ılıman bir iklim görülür.
Ne Zaman Gidilir
Seyahat etmek için her mevsim uygundur. Yıllık ortalama sıcaklık fazla düşmez.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Tropikal meyvelerin önemi büyüktür. Genelde bezelye, mısır gibi malzemelerle pişirilen pirinç de oldukça çok kullanılmaktadır. Kızarmış yayın balığı popüler yemekler arasındadır. 
Jamaika'nın Otantik Tadı: Plaj Yemek Turu - Ocho Rios, Jamaika ...

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...