25 Şubat 2020 Salı

Spain

Hola!


Bu benim en hayran olduğum dil ve ülke İspanya öncelikle gelin birlikte Barselona'yı tanıyalım ve sonrasında size bu ülkenin ünlü Flamenko dansının tarihini ve eşyalarını nerede bulabileceğinizi paylaşacağım. Geçen blogumuzda Çindeydik eğer okumadıysanız tık tık :) 
Barselona deyince akla ilk olarak Antoni Gaudi geliyor. Ünlü mimar şehre adeta imzasını atan eserler yapmış ve Barseleona' nın sembolü haline gelmiş olan eserleri başta Sagrada  Familia Bazilikası'dır.
barcelona gezilecek yerler - sagrada familia
  • Adres: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona
  • Ziyaret Saatleri: 09.00-18.00 (Yaz dönemi 20.00), Pazar 10.30-18.00
  • Giriş Ücreti: €20 Temel Bilet (kapsamına göre biletler €33’ya kadar çıkıyor.)

İkinci olaraksa Gaudi’nin bir başka büyük eseri olan Park Güell dünyanın en güzel parklarından biri. UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesinde yer alan trencadis seramiklerinden inşa edilmiş sanki Hansel ve Greter  masalında olduğunuz hissini uyandırıyor.
Park Guell in Barcelona, Spain.

  • Adres: Carrer d’Olot, 08024 Barcelona
  • Ziyaret Saatleri: 08.00-17.30 (yaz dönemi kapanış saatleri 19.30 ya da 20.30 olarak revize ediliyor.)
  • Giriş Ücreti: €10

Tabii o kadar yürüdük gezdik fotoğraf çekildik şimdiyse sıra yemekte Barselona mutfağı deniz ürünleri, Tapas, Mojito ve Sangria ile ünlüdür. El Xampanyet, 7 Portes ve La Campana popüler ve başarılı lezzet durakları arasında yer alıyor.

sangria y tapas ile ilgili görsel sonucu

Asıl konumuza gelirsek 
Flamenko,  İspanya'ya özgü olduğu bilinmesine rağmen, aslında Endülüs bölgesinin kültürüdür. Kökenleri hakkında birçok soru işareti bulunur ancak genel olarak bölgedeki Latince konuşan asimile olmuş yerli İberik halklar, Berberi-Arap Müslümanlar, İspanya Yahudileri ve Çingeneler tarafından beraberce ortaya çıkarılan bir tür olarak kabul edilmiştir.
Flamenko nedir

Palacio del Flamenco'da 1 saatlik flamenko gösterisini seyredin ve ikram meşrubat, su veya bir kadeh sangrianın tadını çıkarın. 1 saatlik flamenko gecesi için yaklaşık 250 tl dir . Get your guide isimli sitede Türkçe seçenek ile kolaylıkla bilet rezervasyonunda bulunabilirsiniz.

Eğer flamenko dansına ilginiz varsa tıklayarak kısa bir dans videosunu izleyip veya flamenko yapıyorsanız  flamenko kıyafetlerine  bakabilirsiniz El Rocio isimli sitede yaklaşık 100 Euro ya kostümünüzü alabilirsiniz.


Bir daha ki blog da görüşmek üzere...


                           Yazan: Özge Köse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...