20 Şubat 2020 Perşembe

Amerika

Merhabalar arkadaşlar bugün Amerika ülkesi hakkında bilgi vereceğim

Amerika Birleşik Devletleri 9.8 milyon kilometrekare yüz ölçümüyle dünyanın toprak olarak en büyük ülkeleri arasında yer almaktadır.Dünyanın en büyük göç destinasyonu olan ülke , çok sayıda kültürü içinde barındırmaktadır. Çin ve Hindistan'ın ardından dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda olan Amerika , 50 eyaletten ve bir federal anayasal cumhuriyettir. Amerika federal bölgesi ise  Washington DC'dir. 48 i bir arada ikisi Hawaii Adaları ve Alaskadan oluşan eyaletlerin kendi yasalarını yapma ve yönetme hakları vardır. Ülkenin resmi kuruluş tarihi 4 Temmuz 1776.

Dünyanın en büyük ve modern ulaşım ağına sahip ülkede , kara , hava ve demir yolu  ulaşımı oldukça gelişmiştir. New York , Los Angeles , Miami , ulusal parklar ve Hawaii adaları önemli turizm merkezleridir.Ayrıca Los Angeles'ta  bulunan 'Hollywood' dünyanın en büyük film stüdyolarına sahip şehridir ve bu özelliğiyle çok turist çekmektedir.
Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Amerika'da yaşayan  herkes eşit haklara sahiptir. 
Federal bir düzeyde resmi bir dili olmayan Abd'de en çok kullanılan dil İngilizcedir.İkinci dil olarak ise Meksika ve Küba'dan gelen göçmenlerin kullandığı İspanyolcadır. 
Modern dünyanın simgesi Amerika'dan alınabilecekler tahmin edersiniz ki çok geleneksel değil. Hollywood'u koca bir endüstriye dönüştüren ülkeden alınabilecekler: Spiderman, Süperman gibi çizgi roman kahramanları, Gufy, Miky Mouse, Donald Duck gibi çizgi kahramanlarıyla ilgili hediyeler. Amerika'nın simgesi haline gelen özgürlük heykeli, Empire State binası, Manhattan silüeti, Brooklyn ve San Francisco'daki Golden Gate köprüleri. Yine Amerika'nın sembolü kovboy ve Kızılderililere ait eşyalar hediyelik olarak satılıyor. Son yıllarda Amerika'dan en çok getirilen hediyelik eşyalardan biri de iPhone.
x

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...