28 Şubat 2020 Cuma

Almanya


Merhabalar Bugün Sizlerle Beraber Almanya Hakkında Bilgiler Öğrenceğiz 

Tarihi yapıları, kültürel dokusu, modern şehir hayatı, küçük kasabaları ve geniş ormanları ile eşsiz bir yer olan Almanya, kıtanın en güçlü ekonomiye sahip ülkesidir. Tarih, sanat, kültür ve doğal güzellik denildiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri olan Almanya, tatil yapmak için de ideal bir yerdir.
Almanya’da gezilecek yerler her zevke hitap edecek seçeneklere sahiptir. Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden olup 357 Bin kilometrekare yüz ölçümü ile Avrupa’nın kültür başkentleri arasında yerini almaktadır. Ülkemizden gerçekleştirilen göçlerin büyük bölümünün Almanya’ya gerçekleştirilmiş olması bizlere Almanya’nın daha aşina olmasına yol açmıştır. Almanya’da Türkler önemli bir nüfusa sahiptir ve seyahatlerinizde size kendinizi Türkiye’de hissetme şansını sunarlar.

Almanya’da Gezilecek Tarihi Yerler
Almanya’nın tarihi yerleri hakkında bilgi verilmesi ülkenin tarihi Cermenlerle başlasa da ülke 1871 yılına ulusal birliğini kazanmıştır. Almanya’daki tarihi mekanlar ziyaret edildiğinde Ortaçağ’dan kalma pek çok eserin günümüze kadar korunduğu gözlenecektir. Pek çok görülmesi gereken tarihi mekan bulunan Almanya’da görmeniz gereken yerleri sizler için özet halinde listeledik.
·         Aachen Katedrali: UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan katedral Aachen Bölgesi’nde yer almakta olup Kuzey Avrupa’nın en eski katedralidir. Alman Krallarının ve kraliçelerinin taç giymek için tercih ettiği katedralin ihtişamlı yapısı sizi büyülemeye yetecektir.
·         Heidelberg Üniversitesi: 1386 yılında inşa edilen üniversite Hedidelberg şehrinde bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı’ndan yıkılmadan kurtulmayı başaran üniversite UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.
·         Brandenburg Kapısı: Berlin’de bulunan kapının inşası 1788 yılında başlamıştır. 2002 yılından beri trafiğe kapatılan kapı Almanya Birliği’nin simgesi halini almıştır.
·         Bremen Belediye Binası: Avrupa Gotik mimarisinin örneklerinden olan Belediye Binası 2004 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde dahil edilmiştir. 
·         Hohenzollern Kalesi: Alman İmparatorluğu döneminde inşa edilen kale 855 metre rakıma sahip bir dağın zirvesinde yer almaktadır. 
·         Frankfurt Römer Meydanı: Tarihi Roma’ya uzanan meydan Frankfurt’un merkezi haline gelmiştir.
·         Goethe Müzesi: Ünlü Alman yazar Goethe’nin doğdu ev ziyarete açılarak çocukluğunda oynadığı oyuncakların ve bazı erken dönem eserlerinin sergilendiği müze haline gelmiştir.
·         Hedielberg Sarayı: Heidelberg şehrinde ormanlık alanda yer alan şato Rönesans dönemini temsil eden yapılar arasında yer almaktadır.
·         Dresden Kadın Kilisesi: 11. Yüzyıla dayanan tarihi sahip kilise bombardıman sırasında yıkılarak 1993 yılında yeniden restore edilip 2009 senesinde ziyarete açılmıştır. 
·         Köln Katedrali: 632 yılda yapımı tamamlanan katedral tüm ihtişamıyla Köln şehrinin simgelerinden bir tanesidir.
·         Müzeler Adası: 1999 yılında UNESCO Dünya Mirasına alınan adada başlı başına gezilmesi gereken pek çok tarihi mekan yer almaktadır.
·         Rezidans Würzburg: 1981 yılında UNESCO Dünya Mirasına alınan bina 1780 yılında tamamlanmıştır. 2. Dünya Savaşı’nda zarar gören binada tavan çizilen dünyanın en büyük freski bulunmaktadır.



Almanya’da Gezilecek Modern Mekanlar
Almanya’daki modern mekanlar listesinin büyük bölümü araba müzelerinden oluşsa da ülkenin Doğu ve Batı Blokundan kalma eserler de modern mekanlar arasında yerini almıştır.
·         TV Verici Kulesi: Berlin gezilecek yerler arasında yer alan yapı Alexander Meydanında yer almaktadır. Meydan ile birlikte yapının Berlin ziyaretlerinde görülmesi gerekmektedir.
·         Berlin Filarmoni Orkestrası: Berlin şehrinde yer alan orkestrayı klasik müzik tutkunları oldukça beğenecektir.
·         Berlin Duvarı: Almanya’nın birleşmeden önceki dönemini temsil eden Berlin Duvarı, utanç duvarı olarak da Almanlar tarafından anılmaktadır. 
·         Allianz Arena Stadı: 2005 yılından beri Münih’te faaliyete devam eden stadın enfes mimarisi görülmeye değerdir. Bayern Münih takipçilerinin stadı ziyaret etmesi şiddetle tavsiye olunur.
·         BMW Müzesi: Almanya denince ilk akla gelen otomobil markalarından olan BMW tarafından 1972 yılında açılan müzede Dünya’nın en sevilen otomobil markalarından birisinin tarihine tanıklık edebilirsiniz.
·         Mercedes-Benz Müzesi: Bir diğer Alman otomotiv devi Mercedes-Benz tarafından Suttgart şehrine açılan müzede Mercedes-Benz’in eski model otomobil modelleri arasında gezinti yapabilirsiniz.
·         Berlin Parlamento Binası: 1894 yılında inşa edilen parlamento binası 1999 yılında yenilenmiş olan bu yapıyı görmeden Berlin turunuzu tamamlamayın.
·         Hamburg Limanı: Avrupa’nın en büyük ikinci limanı olan Hamburg Limanına bot turları düzenlenmektedir. Katılacağınız bot turları ile limanın girift yapısını yakından inceleyebilirsiniz.
·         Europa Park Rust: Eğlence tutkunlarının beğeneceği bu komplekste 100’ü aşkın etkinlik ve gösterisiyle Almanya’nı en büyük eğlence merkezidir.
·         Mittenwald: Alplerin muhteşem havası ve iklimi ile Almanya turlarınızda mutlaka ziyaret etmeniz gereken bölge olan Mittenwald’dan ayrılmak istemeyeceksiniz. 
Almanya’da Gezilecek Doğal Güzellikler
Almanya turizm özellikleri arasında ülkenin sahip olduğu doğal güzellikler önemli bir yer tutmaktadır. Almanya’daki doğa harikaları size ziyaretleriniz sırasında dinlendireceği gibi tarihi dokularıyla güzel anlar yaşamanızı sağlayacaktır.
·         Konstanz Gölü: Yaz aylarında Almanların tatil için tercih ettikleri göl 536 kilometrekare yüzölçümüne sahiptir. Avrupa’nın 3. Büyük gölü olan ve Bodensee’de bulunan göl yakınlarında konaklamak için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
·         İngiliz Bahçesi: Münih’te yer alan ve 18. Yüzyıl İngiliz bahçeciliğini yansıtan bu yapay güzellikte keyifli anlar geçirebilirsiniz.
·         Bergpark Wilhelmshöhe: Kassel’de bulunan park tarihi dokusu ile birlikte sahip olduğu Barok tarzı mimarisi ile görülmeye değerdir. Avrupa’nın en geniş yamaç parkı olan bu parkın yapımı 150 yılda tamamlanmıştır.
·         Zugspitze Dağı: 2.672 metre rakıma ve 700 metre uzunluğunda kanyonu içeren dağı görmek için her yıl gelen sayısız turiste katılarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Almanya’nın Meşhur Yemekleri
Almanya’nın en güzel şehirleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra mutfağından bahsetmemek olmaz. Seyahatlerinizde Fast-Food tarzı sayısız restoran bulabileceğiniz Almanya’dageleneksel Türk yemeklerini bulabileceğiniz pek çok alternatifiniz bulunmaktadır. Almanya’ya gelmişken farklı tatlar denemek isteyen okurlarınız için Almanya’nın geleneksel yemekleri listesini sizlerle paylaşıyoruz.
·         Alman Ekmeği: Türk milleti olarak büyük çoğunluğumuz ekmeksiz yapamayız. Almanya’ya gelmişken meşhur Alman ekmeğinden bahsetmemek olmaz. Kepek, tam buğday unu, çavdar unu ve karışık tahıl taneleri kullanılarak yapılan ekmek vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.
·         Frikasse: İçeriğinde haşlanmış tavuk eti, karnabahar, bezelye ve mısır bulunan bu kremalı tavuk çeşidi pilav ile birlikte servis edilmektedir.
·         Sauerbraten: Sığır etini Alman usulü ile denediniz mi? Hardal, karanfil, defne yaprağı ve daha pek çok sebze kullanılarak marine edilmiş sığır eti aracılığıyla yapılan bu yemek damak tadınıza hoş gelecektir.
·         Kartoffelsuppe: Patates çorbası diyebileceğimiz bu çorba yumurta, pırasa ve maydanoz içermekte olup oldukça besleyicidir.
·         Apfelstrudel: Alman mutfağından bahsederken tatlılara değinmemek haksızlık olur. Meyve şekerlemesi, fındık, badem, krema, damla çikolata ve sultani üzüm ile yapılan tatlıyı her yemeğin arkasından rahatlıkla tüketebilirsiniz. 
Almanya’ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar
Almanya seyahatlerini noktalamadan önce listelemiş olduğumuz tüm mekanları ziyaret ettikten ve geleneksel Alman yemeklerini tattıktan sonra sıra Almanya’da yapmadan dönmemeniz gerekenler listesine geldi. Listemizde yer alan aktiviteleri de tamamladıktan sonra Almanya’yı doyasıya yaşadığınızı düşünebilirsiniz.
·         Münih gezilecek yerler arasında dolaşırken Münih sokaklarında gerçekleşen bekarlığa veda partilerine katılın.
·         Münih’te bulunan Isar nehrinin kollarında dalgaların sörfçüler tarafından kırılışına tanıklık edin.
·         261 km’lik Romantik Yolu keşfedin.
·         Dünya’nın en büyük bira festivali olarak Münih’te düzenlenen Oktoberfest’e katılın.
·         Alplerde gezintiye çıkarak temiz havanın tadını çıkarın.
·         Weihenstephan bira bahçelerinde soğuk bir bira için.
·         Baden’in termallerinde şifa bulun.


Almanya’daki Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler
Almanya seyahatine çıkmadan önce eksiksiz hazırlanmanız için size rehber olacak bu yazımızı Almanya’daki tatiliniz için uyarılar bölümü ile noktalıyoruz. Pişmanlık içeren bir seyahat geçirmemeniz için listemizi dikkatlice incelmelisiniz.
·         Paranızı nakit olarak bulundurmak yerine paranızı Almanya’da şubesi bulunan Türk bankalarında tutun.
·         Ülkemize göre pahalı olan Almanya’ya seyahatleri için yeterli bütçeye sahip olduğunuza emin olun.
·         Dini inanışlarınız nedeniyle domuz eti yemek istemiyorsanız et yemekleri seçiminde kullanılan etin ne eti olduğunu öğrenmeden yemeyin.
·         Almanya’da her iklim koşullarına hazırlıklı olmak için 4 mevsimde giyilebilecek kıyafetlerle valizinizi hazırlayın.
·         Almanlar karbonatlı su tüketmektedir. Damak tadınıza uymayacağını düşünüyorsanız sipariş sırasında karbonatlı su istemediğinizi belirtmelisiniz.
·         Almanlar dillerine düşkün bir millettir. Restoranda sipariş verebilecek ve adres sorabilecek kadar Almanca kelimeler öğrenin.

Almanya'dan Türkiye'ye veya başka bir ülkeye giden birisinin alacağı en iyi hediyelerden birisi hiç şüphesizdir ki Alman Çikolatasıdır.Bu çikolatalar yılların verdiği satışlar  sayesinde ülkenin sembolik hediyelerinden birisi olmuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...