29 Şubat 2020 Cumartesi

London

Merhabalar bugün Londradayz. 
Her zaman ki gibi şehrin önemli bir kaç yerini tanıtıp sonrasında deniz mahsulleri ile ünlü şehirde nerede yiyebileceğinizi söyleyeceğim ve ben Harry Potter aşığı biriyim.
 Londra deyince de akla ilk gelenlerden de Harry Potter size hediyelik eşya dükkanlarını göstereceğim.


Big Ben & Westminster Sarayı

Westminster Sarayı 1834 yılında çıkan bir yangında yok olur. 1844'te bugünkü Parlemento Binası'nın yapılmasına karar verilir. Fakat yapılacak olan yeni binaya mutlaka bir kule ve saat eklenmesi gerekiyordu. Ayrıca bir büyük çana ihtiyaç vardı ve ilk çalışmalar çanın kırılmasıyla tamiri mümkün olmayan bir biçimde sonuçlandı. 31 Mayıs 1859'da tüm Westminster boyunca Big Ben ilk kez çalar. Kısa süre sonra, Eylül 1859'da tüm Westminster boyunca Big Ben tekrar kırılır. Yerine daha hafif bir çekiç yerleştirilir ve çan bugünkü duyduğumuz halini alır.

Big Ben Londra Westminster sarayı köprü nehir Thames Tekneler HDR





Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı'nda 19 devlet odası, 52 kraliyet ve misafir odası, 188 personel odası, 92 ofis ve 78 banyo olmak üzere 775 oda var. Buckingham Sarayı'nın kat planında; taht odası, salon, kütüphane, balo salonu ve kraliçenin ayaklarını dinlendirmesi için noktalar da bulunuyor.



Bodrum katında kraliyet ailesi mensuplarının paraya ihtiyacı olduğu zaman kullanabilecekleri bir ATM, kraliyet köpeği için bir yatak odası ve çok değerli tabloların bulunduğu bir galeri mevcut.
Prenslerin ve diğer kraliyet ailesi üyelerinin parası bittiğinde soluğu bodrum katındaki ATM'lerde alıyorlar. Ayrıca bodrum katında pek çok tünelin olduğu ve bu tünellerin Whitehall, Parlamento ve Clarence House'a açıldığı iddia ediliyor.


Buckingham Sarayı | gezievreni.com

  • Westminster, London SW1A 1AA, Birleşik Krallık
  • Müzeye giriş ücreti Yetişkin: 18 Pound  Çocuk: 13 Pound Online olarak bilet almanız daha mantıklı olacaktır kalabalıktan dolayı Getyourguide 'dan online olarak alabilirsiniz.



The Harry Potter Shop at Platform 9 3/4 

Potterheadlar için doğru adres tam olarak burası anahtarlık, asa, ev cini Dobby oyuncağı, 4 büyük salona ait kıyafet aksesuar vs ve Hedwig gibi çok sayıda hediyelik eşyalar bulunuyor. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve ayakkabılar




Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlarFotoğraf açıklaması yok.Görüntünün olası içeriği: iç mekan




İçinizdeki Harry Potter canavarını çıkartmak için doğru adres burası...

  • Pancras Rd, Kings Cross, London N1 9AP, Birleşik Krallık
  • +44 20 3196 7375
London Eye


Merlin Entertainments London Eye , 135 metre yükseklikte, Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolaptır. Birleşik Krallık'ın en popüler turistik mekanı olmak üzere yılda üç milyona yakın turist ziyaret eder. Tasarımı David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chiltonve ve Nic Bailey tarafından yapılmıştır.


File:London Eye Twilight April 2006.jpg - Wikipedia

  • The Queen's Walk, Bishop's, London SE1 7PB, Birleşik Krallık
  • London Eye'e online olarak bileti alınca %10 indirim oluyor 27.50 Pounda denk geliyor. 

Londra'ya kuş bakışı bakmanın keyfini çıkarın...




İngiltere deniz mahsulleriyle ünlü bir ülke gelince yenilecek ilk şeylerden biriside Fish and Chips size her zaman olduğu gibi restoran önereceğim. Golden Union hem uygun fiyatlı hemde oldukça lezzetli online olarak sipariş vermek için tık tık :)




  • 38 Poland St, Soho, London W1F 7LY, Birleşik Krallık
  • +44 20 7434 1933




Sürekli dışarıdan fast food tarzı şeyler yenildiği zaman insan sıkılıyor ve Türk lezzetlerini özlüyor. Londra'da yaşayan Türklerin restoranları da bu zamanlarda imdadımıza yetişiyor. Şimdiyse size iki restoran daha önereceğim işletmesini de Türkler yapıyor. 

İlki Gökyüzü restoran pideleri ve bizim kebapçılardaki gibi ücretsiz olarak cacık ve salata geliyor bu açıdan gönlümüzü fetih ediyor. 

Mesela fotoğrafta gördüğünüz pidenin fiyatı 12.50 Pound Türkiye standartlarında evet pahalı ama orası için oldukça makul bir fiyata tabiri caizse tıka basa doyuluyor.

Yukarda bıraktığım linke tıklayarak menü ve fiyatları öğrenebilirsiniz.




  • 26-28 Grand Parade, Green Lanes, Harringay, London N4 1LG, Birleşik Krallık
  • +44 20 8211 8406
  • Bazı zamanlar ilginç bir şekilde yer bulmak oldukça zor oluyor gitmeden önce rezervasyon yaparsanız bu riski ortadan kaldırmış olursunuz. 


İkinci restoran ise Cafe Sol ağırlıklı olarak Meksika mutfağı ve deniz mahsulleri ürünleri olan bu yerde ilk tercih deniz mahsulleri oldu ve gerçekten de diğer bilinen yerlere oranla ahtapot çok güzeldi.

İnternetten sipariş verme seçeneği de mevcut tıklayarak online sipariş verebilirsiniz. 





  • 56 Clapham High Street, Londra SW4 7UL İngiltere (Tate Britain noktasına 3,0 km mesafede)
  • +44 20 7498 8558




Bugünlük bu kadar bir daha ki blogda görüşmek üzere...


Yazan: Özge Köse








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...