26 Şubat 2020 Çarşamba

Italy


Merhabalar.
Bugün İtalya'nın başkenti Roma'dayız. Benim gibi kahve aşığı biri için cennet olan bu güzel şehrin mimari güzellikleri tanıtacağım ve tabi ki de İtalya deyince akla ilk gelenlerden pizza, makarna, tiramisu, dondurma bunlardan bazılarını nerede yiyebileceğinizi söyleyeceğim.



La Fontana di Trev

Trevi Çeşmesi aslında Türkçesi “Aşk Çeşmesi" olarak da bilinir. . Üç yolun kavşağında bulunduğu için Trevi adı konulduğu varsayıldığı gibi, üç yeraltı su yolunun bu noktada toplanmasının isminin nedeni olduğu iddiası da vardır.


Turistlerin uğrak yeri olan bu yerde insanların dilek dileyip para atılmasıdır. Euronun 7.06 tl olduğunu düşünürsek yanınıza bozuk para götürmek akıllaca olacaktır. :)  Gerçi her sene sonunda bu çeşmede biriken para ile yoksullara yardım edildiğini düşününce gayet iyi. 


Bazı eskileri toprakların söylentilerine göre aşk çeşmesinden para çalan kişiye parayı atan kişi büyülü bir şekilde aşık olur. 


aşk çeşmesi ile ilgili görsel sonucu



Piazza di Spagna

Evet manzara büyüleyici değil mi çok yorulmuşsunuz bir italyan dondurması alıp merdivenle oturup gelen geçeni izleyip etrafın tadını çıkarmak mükemmel değilde ne?

Adını bölgede yer alan İspanyol Elçiliği'nden alan meydan, gece gündüz hem turistlerin hemde Romalıların en sevdiği yerlerden biridir.



Meydanının bu kadar popüler olmasının nedeni meydanda yer alan şehrin ünlü merdivenleridir. 1723-1726 yılları arasında Francesco De Sanctis tarafından Kral XV. Louis için tasarlanan İspanyol Merdivenleri’nin yapım amacı üst bölümünde yer alan Trinita dei Monti Kilisesi’ne meydandan ulaşım sağlamaktır.




Collesium

Kolezyum, M.S 72 yılında yapılmış bir yapı. 55.000 izleyicinin, vakti zamanında tiyatro amacıyla kullandığı dönemlerde sınıflara göre ayrıştığı ama sonrasında karışık bir şekilde etkinlikleri izleme şansı yakaladıkları bir yer burası.



Kolezyum’da hayvan dövüşleri, idamlar ve tiyatrolar sergilenirmiş. Ama özellikle en popüleri ise Gladyatör mücadeleleriymiş. Bu arenada binlerce hayvan ve insan can vermiş. Günümüzde ise, arenanın saha kısmı çökmüş ve altında bulunan koridorlar kalmıştır.





Evet benim en sevdiğim kısma geldik kahve. İtalya'da kahveler oldukça ucuz hatta Starbucks gibi bir kahve devi bile İtalya pazarına girmekten korkmuş olacak ki bizde olduğu kadar yaygın değil. 

italian coffee ile ilgili görsel sonucu

Kahveden sonra tiramisu harika olmaz mı?  Two Sizes -Tiramisù in Rome ' da çeşit çeşit tiramisu var ve fiyatlarda oldukça uygun.




  • Via del Governo Vecchio 88, 00186 Roma Italia (A 0,2 km de Piazza Navona)        
  • +39 06 6476 1191

Bu sefer yemeği en sona bıraktım ve pizza için önereceğim yer Pizza e Mozzarella istediğiniz pizzayı büyük olarak almanıza gerek kalmadan dilimli bir şekilde çeşit çeşit pizzaları deneyebilirsiniz.     


  • Via di Pie' di Marmo 32, 00186 Roma Italia (Navona / Rotonda / Campo de’ Fiori
    A 0,2 km de Pantheon)
  • +39 327 357 9195                                                           
  Bir daha ki blog da görüşmek üzere...


                         Yazan: Özge Köse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...