29 Şubat 2020 Cumartesi

London

Merhabalar bugün Londradayz. 
Her zaman ki gibi şehrin önemli bir kaç yerini tanıtıp sonrasında deniz mahsulleri ile ünlü şehirde nerede yiyebileceğinizi söyleyeceğim ve ben Harry Potter aşığı biriyim.
 Londra deyince de akla ilk gelenlerden de Harry Potter size hediyelik eşya dükkanlarını göstereceğim.


Big Ben & Westminster Sarayı

Westminster Sarayı 1834 yılında çıkan bir yangında yok olur. 1844'te bugünkü Parlemento Binası'nın yapılmasına karar verilir. Fakat yapılacak olan yeni binaya mutlaka bir kule ve saat eklenmesi gerekiyordu. Ayrıca bir büyük çana ihtiyaç vardı ve ilk çalışmalar çanın kırılmasıyla tamiri mümkün olmayan bir biçimde sonuçlandı. 31 Mayıs 1859'da tüm Westminster boyunca Big Ben ilk kez çalar. Kısa süre sonra, Eylül 1859'da tüm Westminster boyunca Big Ben tekrar kırılır. Yerine daha hafif bir çekiç yerleştirilir ve çan bugünkü duyduğumuz halini alır.

Big Ben Londra Westminster sarayı köprü nehir Thames Tekneler HDR





Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı'nda 19 devlet odası, 52 kraliyet ve misafir odası, 188 personel odası, 92 ofis ve 78 banyo olmak üzere 775 oda var. Buckingham Sarayı'nın kat planında; taht odası, salon, kütüphane, balo salonu ve kraliçenin ayaklarını dinlendirmesi için noktalar da bulunuyor.



Bodrum katında kraliyet ailesi mensuplarının paraya ihtiyacı olduğu zaman kullanabilecekleri bir ATM, kraliyet köpeği için bir yatak odası ve çok değerli tabloların bulunduğu bir galeri mevcut.
Prenslerin ve diğer kraliyet ailesi üyelerinin parası bittiğinde soluğu bodrum katındaki ATM'lerde alıyorlar. Ayrıca bodrum katında pek çok tünelin olduğu ve bu tünellerin Whitehall, Parlamento ve Clarence House'a açıldığı iddia ediliyor.


Buckingham Sarayı | gezievreni.com

  • Westminster, London SW1A 1AA, Birleşik Krallık
  • Müzeye giriş ücreti Yetişkin: 18 Pound  Çocuk: 13 Pound Online olarak bilet almanız daha mantıklı olacaktır kalabalıktan dolayı Getyourguide 'dan online olarak alabilirsiniz.



The Harry Potter Shop at Platform 9 3/4 

Potterheadlar için doğru adres tam olarak burası anahtarlık, asa, ev cini Dobby oyuncağı, 4 büyük salona ait kıyafet aksesuar vs ve Hedwig gibi çok sayıda hediyelik eşyalar bulunuyor. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve ayakkabılar




Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlarFotoğraf açıklaması yok.Görüntünün olası içeriği: iç mekan




İçinizdeki Harry Potter canavarını çıkartmak için doğru adres burası...

  • Pancras Rd, Kings Cross, London N1 9AP, Birleşik Krallık
  • +44 20 3196 7375
London Eye


Merlin Entertainments London Eye , 135 metre yükseklikte, Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolaptır. Birleşik Krallık'ın en popüler turistik mekanı olmak üzere yılda üç milyona yakın turist ziyaret eder. Tasarımı David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chiltonve ve Nic Bailey tarafından yapılmıştır.


File:London Eye Twilight April 2006.jpg - Wikipedia

  • The Queen's Walk, Bishop's, London SE1 7PB, Birleşik Krallık
  • London Eye'e online olarak bileti alınca %10 indirim oluyor 27.50 Pounda denk geliyor. 

Londra'ya kuş bakışı bakmanın keyfini çıkarın...




İngiltere deniz mahsulleriyle ünlü bir ülke gelince yenilecek ilk şeylerden biriside Fish and Chips size her zaman olduğu gibi restoran önereceğim. Golden Union hem uygun fiyatlı hemde oldukça lezzetli online olarak sipariş vermek için tık tık :)




  • 38 Poland St, Soho, London W1F 7LY, Birleşik Krallık
  • +44 20 7434 1933




Sürekli dışarıdan fast food tarzı şeyler yenildiği zaman insan sıkılıyor ve Türk lezzetlerini özlüyor. Londra'da yaşayan Türklerin restoranları da bu zamanlarda imdadımıza yetişiyor. Şimdiyse size iki restoran daha önereceğim işletmesini de Türkler yapıyor. 

İlki Gökyüzü restoran pideleri ve bizim kebapçılardaki gibi ücretsiz olarak cacık ve salata geliyor bu açıdan gönlümüzü fetih ediyor. 

Mesela fotoğrafta gördüğünüz pidenin fiyatı 12.50 Pound Türkiye standartlarında evet pahalı ama orası için oldukça makul bir fiyata tabiri caizse tıka basa doyuluyor.

Yukarda bıraktığım linke tıklayarak menü ve fiyatları öğrenebilirsiniz.




  • 26-28 Grand Parade, Green Lanes, Harringay, London N4 1LG, Birleşik Krallık
  • +44 20 8211 8406
  • Bazı zamanlar ilginç bir şekilde yer bulmak oldukça zor oluyor gitmeden önce rezervasyon yaparsanız bu riski ortadan kaldırmış olursunuz. 


İkinci restoran ise Cafe Sol ağırlıklı olarak Meksika mutfağı ve deniz mahsulleri ürünleri olan bu yerde ilk tercih deniz mahsulleri oldu ve gerçekten de diğer bilinen yerlere oranla ahtapot çok güzeldi.

İnternetten sipariş verme seçeneği de mevcut tıklayarak online sipariş verebilirsiniz. 





  • 56 Clapham High Street, Londra SW4 7UL İngiltere (Tate Britain noktasına 3,0 km mesafede)
  • +44 20 7498 8558




Bugünlük bu kadar bir daha ki blogda görüşmek üzere...


Yazan: Özge Köse








28 Şubat 2020 Cuma

Almanya


Merhabalar Bugün Sizlerle Beraber Almanya Hakkında Bilgiler Öğrenceğiz 

Tarihi yapıları, kültürel dokusu, modern şehir hayatı, küçük kasabaları ve geniş ormanları ile eşsiz bir yer olan Almanya, kıtanın en güçlü ekonomiye sahip ülkesidir. Tarih, sanat, kültür ve doğal güzellik denildiğinde akla ilk gelen ülkelerden biri olan Almanya, tatil yapmak için de ideal bir yerdir.
Almanya’da gezilecek yerler her zevke hitap edecek seçeneklere sahiptir. Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden olup 357 Bin kilometrekare yüz ölçümü ile Avrupa’nın kültür başkentleri arasında yerini almaktadır. Ülkemizden gerçekleştirilen göçlerin büyük bölümünün Almanya’ya gerçekleştirilmiş olması bizlere Almanya’nın daha aşina olmasına yol açmıştır. Almanya’da Türkler önemli bir nüfusa sahiptir ve seyahatlerinizde size kendinizi Türkiye’de hissetme şansını sunarlar.

Almanya’da Gezilecek Tarihi Yerler
Almanya’nın tarihi yerleri hakkında bilgi verilmesi ülkenin tarihi Cermenlerle başlasa da ülke 1871 yılına ulusal birliğini kazanmıştır. Almanya’daki tarihi mekanlar ziyaret edildiğinde Ortaçağ’dan kalma pek çok eserin günümüze kadar korunduğu gözlenecektir. Pek çok görülmesi gereken tarihi mekan bulunan Almanya’da görmeniz gereken yerleri sizler için özet halinde listeledik.
·         Aachen Katedrali: UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan katedral Aachen Bölgesi’nde yer almakta olup Kuzey Avrupa’nın en eski katedralidir. Alman Krallarının ve kraliçelerinin taç giymek için tercih ettiği katedralin ihtişamlı yapısı sizi büyülemeye yetecektir.
·         Heidelberg Üniversitesi: 1386 yılında inşa edilen üniversite Hedidelberg şehrinde bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı’ndan yıkılmadan kurtulmayı başaran üniversite UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.
·         Brandenburg Kapısı: Berlin’de bulunan kapının inşası 1788 yılında başlamıştır. 2002 yılından beri trafiğe kapatılan kapı Almanya Birliği’nin simgesi halini almıştır.
·         Bremen Belediye Binası: Avrupa Gotik mimarisinin örneklerinden olan Belediye Binası 2004 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde dahil edilmiştir. 
·         Hohenzollern Kalesi: Alman İmparatorluğu döneminde inşa edilen kale 855 metre rakıma sahip bir dağın zirvesinde yer almaktadır. 
·         Frankfurt Römer Meydanı: Tarihi Roma’ya uzanan meydan Frankfurt’un merkezi haline gelmiştir.
·         Goethe Müzesi: Ünlü Alman yazar Goethe’nin doğdu ev ziyarete açılarak çocukluğunda oynadığı oyuncakların ve bazı erken dönem eserlerinin sergilendiği müze haline gelmiştir.
·         Hedielberg Sarayı: Heidelberg şehrinde ormanlık alanda yer alan şato Rönesans dönemini temsil eden yapılar arasında yer almaktadır.
·         Dresden Kadın Kilisesi: 11. Yüzyıla dayanan tarihi sahip kilise bombardıman sırasında yıkılarak 1993 yılında yeniden restore edilip 2009 senesinde ziyarete açılmıştır. 
·         Köln Katedrali: 632 yılda yapımı tamamlanan katedral tüm ihtişamıyla Köln şehrinin simgelerinden bir tanesidir.
·         Müzeler Adası: 1999 yılında UNESCO Dünya Mirasına alınan adada başlı başına gezilmesi gereken pek çok tarihi mekan yer almaktadır.
·         Rezidans Würzburg: 1981 yılında UNESCO Dünya Mirasına alınan bina 1780 yılında tamamlanmıştır. 2. Dünya Savaşı’nda zarar gören binada tavan çizilen dünyanın en büyük freski bulunmaktadır.



Almanya’da Gezilecek Modern Mekanlar
Almanya’daki modern mekanlar listesinin büyük bölümü araba müzelerinden oluşsa da ülkenin Doğu ve Batı Blokundan kalma eserler de modern mekanlar arasında yerini almıştır.
·         TV Verici Kulesi: Berlin gezilecek yerler arasında yer alan yapı Alexander Meydanında yer almaktadır. Meydan ile birlikte yapının Berlin ziyaretlerinde görülmesi gerekmektedir.
·         Berlin Filarmoni Orkestrası: Berlin şehrinde yer alan orkestrayı klasik müzik tutkunları oldukça beğenecektir.
·         Berlin Duvarı: Almanya’nın birleşmeden önceki dönemini temsil eden Berlin Duvarı, utanç duvarı olarak da Almanlar tarafından anılmaktadır. 
·         Allianz Arena Stadı: 2005 yılından beri Münih’te faaliyete devam eden stadın enfes mimarisi görülmeye değerdir. Bayern Münih takipçilerinin stadı ziyaret etmesi şiddetle tavsiye olunur.
·         BMW Müzesi: Almanya denince ilk akla gelen otomobil markalarından olan BMW tarafından 1972 yılında açılan müzede Dünya’nın en sevilen otomobil markalarından birisinin tarihine tanıklık edebilirsiniz.
·         Mercedes-Benz Müzesi: Bir diğer Alman otomotiv devi Mercedes-Benz tarafından Suttgart şehrine açılan müzede Mercedes-Benz’in eski model otomobil modelleri arasında gezinti yapabilirsiniz.
·         Berlin Parlamento Binası: 1894 yılında inşa edilen parlamento binası 1999 yılında yenilenmiş olan bu yapıyı görmeden Berlin turunuzu tamamlamayın.
·         Hamburg Limanı: Avrupa’nın en büyük ikinci limanı olan Hamburg Limanına bot turları düzenlenmektedir. Katılacağınız bot turları ile limanın girift yapısını yakından inceleyebilirsiniz.
·         Europa Park Rust: Eğlence tutkunlarının beğeneceği bu komplekste 100’ü aşkın etkinlik ve gösterisiyle Almanya’nı en büyük eğlence merkezidir.
·         Mittenwald: Alplerin muhteşem havası ve iklimi ile Almanya turlarınızda mutlaka ziyaret etmeniz gereken bölge olan Mittenwald’dan ayrılmak istemeyeceksiniz. 
Almanya’da Gezilecek Doğal Güzellikler
Almanya turizm özellikleri arasında ülkenin sahip olduğu doğal güzellikler önemli bir yer tutmaktadır. Almanya’daki doğa harikaları size ziyaretleriniz sırasında dinlendireceği gibi tarihi dokularıyla güzel anlar yaşamanızı sağlayacaktır.
·         Konstanz Gölü: Yaz aylarında Almanların tatil için tercih ettikleri göl 536 kilometrekare yüzölçümüne sahiptir. Avrupa’nın 3. Büyük gölü olan ve Bodensee’de bulunan göl yakınlarında konaklamak için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
·         İngiliz Bahçesi: Münih’te yer alan ve 18. Yüzyıl İngiliz bahçeciliğini yansıtan bu yapay güzellikte keyifli anlar geçirebilirsiniz.
·         Bergpark Wilhelmshöhe: Kassel’de bulunan park tarihi dokusu ile birlikte sahip olduğu Barok tarzı mimarisi ile görülmeye değerdir. Avrupa’nın en geniş yamaç parkı olan bu parkın yapımı 150 yılda tamamlanmıştır.
·         Zugspitze Dağı: 2.672 metre rakıma ve 700 metre uzunluğunda kanyonu içeren dağı görmek için her yıl gelen sayısız turiste katılarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Almanya’nın Meşhur Yemekleri
Almanya’nın en güzel şehirleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra mutfağından bahsetmemek olmaz. Seyahatlerinizde Fast-Food tarzı sayısız restoran bulabileceğiniz Almanya’dageleneksel Türk yemeklerini bulabileceğiniz pek çok alternatifiniz bulunmaktadır. Almanya’ya gelmişken farklı tatlar denemek isteyen okurlarınız için Almanya’nın geleneksel yemekleri listesini sizlerle paylaşıyoruz.
·         Alman Ekmeği: Türk milleti olarak büyük çoğunluğumuz ekmeksiz yapamayız. Almanya’ya gelmişken meşhur Alman ekmeğinden bahsetmemek olmaz. Kepek, tam buğday unu, çavdar unu ve karışık tahıl taneleri kullanılarak yapılan ekmek vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.
·         Frikasse: İçeriğinde haşlanmış tavuk eti, karnabahar, bezelye ve mısır bulunan bu kremalı tavuk çeşidi pilav ile birlikte servis edilmektedir.
·         Sauerbraten: Sığır etini Alman usulü ile denediniz mi? Hardal, karanfil, defne yaprağı ve daha pek çok sebze kullanılarak marine edilmiş sığır eti aracılığıyla yapılan bu yemek damak tadınıza hoş gelecektir.
·         Kartoffelsuppe: Patates çorbası diyebileceğimiz bu çorba yumurta, pırasa ve maydanoz içermekte olup oldukça besleyicidir.
·         Apfelstrudel: Alman mutfağından bahsederken tatlılara değinmemek haksızlık olur. Meyve şekerlemesi, fındık, badem, krema, damla çikolata ve sultani üzüm ile yapılan tatlıyı her yemeğin arkasından rahatlıkla tüketebilirsiniz. 
Almanya’ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar
Almanya seyahatlerini noktalamadan önce listelemiş olduğumuz tüm mekanları ziyaret ettikten ve geleneksel Alman yemeklerini tattıktan sonra sıra Almanya’da yapmadan dönmemeniz gerekenler listesine geldi. Listemizde yer alan aktiviteleri de tamamladıktan sonra Almanya’yı doyasıya yaşadığınızı düşünebilirsiniz.
·         Münih gezilecek yerler arasında dolaşırken Münih sokaklarında gerçekleşen bekarlığa veda partilerine katılın.
·         Münih’te bulunan Isar nehrinin kollarında dalgaların sörfçüler tarafından kırılışına tanıklık edin.
·         261 km’lik Romantik Yolu keşfedin.
·         Dünya’nın en büyük bira festivali olarak Münih’te düzenlenen Oktoberfest’e katılın.
·         Alplerde gezintiye çıkarak temiz havanın tadını çıkarın.
·         Weihenstephan bira bahçelerinde soğuk bir bira için.
·         Baden’in termallerinde şifa bulun.


Almanya’daki Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler
Almanya seyahatine çıkmadan önce eksiksiz hazırlanmanız için size rehber olacak bu yazımızı Almanya’daki tatiliniz için uyarılar bölümü ile noktalıyoruz. Pişmanlık içeren bir seyahat geçirmemeniz için listemizi dikkatlice incelmelisiniz.
·         Paranızı nakit olarak bulundurmak yerine paranızı Almanya’da şubesi bulunan Türk bankalarında tutun.
·         Ülkemize göre pahalı olan Almanya’ya seyahatleri için yeterli bütçeye sahip olduğunuza emin olun.
·         Dini inanışlarınız nedeniyle domuz eti yemek istemiyorsanız et yemekleri seçiminde kullanılan etin ne eti olduğunu öğrenmeden yemeyin.
·         Almanya’da her iklim koşullarına hazırlıklı olmak için 4 mevsimde giyilebilecek kıyafetlerle valizinizi hazırlayın.
·         Almanlar karbonatlı su tüketmektedir. Damak tadınıza uymayacağını düşünüyorsanız sipariş sırasında karbonatlı su istemediğinizi belirtmelisiniz.
·         Almanlar dillerine düşkün bir millettir. Restoranda sipariş verebilecek ve adres sorabilecek kadar Almanca kelimeler öğrenin.

Almanya'dan Türkiye'ye veya başka bir ülkeye giden birisinin alacağı en iyi hediyelerden birisi hiç şüphesizdir ki Alman Çikolatasıdır.Bu çikolatalar yılların verdiği satışlar  sayesinde ülkenin sembolik hediyelerinden birisi olmuştu.


27 Şubat 2020 Perşembe

Türkiye

Merhabalar bugün sizlerle beraber Türkiye hakkında bilgiler alacağız





Resmi adı Türkiye Cumhuriyeti olan Türkiye'nin topraklarının büyük bölümü Anadolu'da küçük bir bölümü ise Balkanlar'ın uzantısı olan Trakya'da bulunur.Üç tarafı denizlerle çevirili Türkiye.
İstanbul boğazı ve Çanakkale boğazı ile birbirinden ayırılan iki yarımadadan oluşu. Bu boğazlar Anadolu'yu Trakya'dan yani Asya'yı Avrupa'dan ayırır.Türkiye,Akdeniz ve onun uzantısı olan Ege Denizi'ne paralel uzun kıyılarıyla yabancı turistlerin gözdesi olmuş bir destinasyondur.
Türkiye'nin Ege Denizi ,Akdeniz ,Karadeniz ve Marmara Denizi olarak dört denize kıyısı vardır.Farklı coğrafi ve iklim özelliklerine sahip olan ülkede sayısız tabiat güzelliği bulunur.Fakat kültürlerin etkisinde şekillenen Anadolu tarihi ,Türkiye'nin kültürel miras açısından da son derece zengin olmasını sağlamıştır.





TÜRK KAHVESİ


Bir İçecekten daha fazlası
Kahve alışkanlığını Türklerden alan Avrupa ülkeleri zaman içinde farklı tarzlar geliştirmişler ancak Türk kahvesi neredeyse hiç değişmeden günümüze gelmeyi başarmıştır.Pek çok bakımdandiğer kahvelerden ayrı bir yere konulması gereken Türk kahvesinin farkının yanlızca hazırlanış ve pişirme yönteminden kaynaklandığını söylemek de haksızlık olur.Yaklaşık 500 yıl öncesinde Osmanlı topraklarına giren ve hızla yaygınlaşan kahve;tarihi , ismini verdiği yapılar, içme ve sunulma biçimi ,yapımında kullanılan araçlar ,"Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır." özdeyişinin de açıkça gösterdiği gibi sosyal ilişkilerdeki rolü ile Türk kültüründe özgün bir yere sahip.Zengin bir kültürel temele dayanıyor olması dolayısıyla da 2013 yılında UNESCO tarafından "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"' ne dahil edilen bir değer.

Türk Geleneklerinin Ayrılmaz Parçası 
Türkiye'de kahvenin sosyal yaşam ve kültürün başta gelen öğelerinden olduğunu ve hatta tek başına bir kültür meydana getirdiğini iddia etmek kesinlikle abartı olmaz.Evlilik öncesi törenlerin bir parçasını oluşturması,gelen misafirlere mutlaka ikram edilmesi ,sohbetlerin vazgeçilmez içeceği olması ,fincanın dibinde kalan telvedeki şekillerin gelecekten haber verdiğine inanılması ve mutlaka yorumlanması kahvenin yaşamın her alanında önemli bir yer ettiğinin en güzel kanıtları.Kahvenin Türk kültüründeki yeri , kökenini bu içecekten alan kahverengi kahvaltı gibi kelimelerle de kendini gösteriyor.
Kahve, Türk geleneklerinden biri olan kız isteme törenlerinin ayrılmaz parçasıdır. Müstakbel damada mutlaka kahve ikram edilir. Bu kahvenin müstakbel gelin tarafından pişirilmesinin nedeni kahvenin lezzetinin bir sınav niteliğinde olması.
Kahvenin dibinde kalan ve içilmeyen telve Türk kahvesine özgü fal geleneğinin de ortaya çıkmasına neden olmuştur. Telvedeki şekiller ve bardakta bıraktığı izler yorumlanarak kahveyi içen kişinin geleceği hakkında tahminlerde bulunulur. Kahve kültürü etrafından gelişen el sanatları ürünlerinden kahve fincanları, cezveler ve tepsiler dostlarınıza Türkiye’den götürebileceğiniz en güzel hediyelikler arasında.
Osmanlı Döneminin Sosyal Merkezleri: Kahvehaneler
16. yüzyılın başlarında kahvenin İstanbul’a gelmesi ve yeni bir hazırlanma metodu ile pişirilerek sunulmaya başlanmasının ardından ismini bu içecekten alan kahvehaneler tüm imparatorluğa yayılmıştır. Kitap ve şiirlerin okunduğu, edebiyat sohbetlerinin yapıldığı, satranç ve tavlaların oynandığı bu mekânlar kısa zamanda Osmanlı Dönemi sosyal yaşamının önemli mekânları haline gelmiştir. Her ne kadar Osmanlı Dönemi’ndeki kimliklerinden uzaklaşmalarına ve ismini aldıkları kahveden çok çay içilen mekânlar haline gelmelerine rağmen günümüzde de hemen her mahallede koyu sohbetlerin yapıldığı kahvehaneler bu mirasın bir devamını oluşturuyor.
Lokum ve Su: Türk Kahvesinin Değişmezleri
Türk kahvesi geleneksel olarak su ve lokum ile birlikte ikram edilir. Suyun kahveden önce içilmesi kahvenin boğazdan daha kolay geçmesine olanak sağladığı inancıyla bağlantılı. Tarihi yine Osmanlı Dönemi’ne kadar giden ve Türk kültürünün bir başka önemli parçası olan lokum ise kahve ile birlikte ikram edilen en önemli lezzet.
Biliyor muydunuz?
•          Türk kahvesi dünyanın en eski kahve pişirme yöntemiyle hazırlanır.
•          Hazırlanış ve sunuş biçimiyle dünya üzerindeki tüm kahvelerden farklıdır.
•          Kahve falı yalnızca Türk kahvesine özgü bir gelenektir.
•          Kahve tüm dünyaya Osmanlı İmparatorluğu sayesinde yayılmıştır.
•          Türk kültüründeki yeri sayesinde UNESCO “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”ne girmiştir.

Buraya Tıklayarak Kahve Satın Alabilirsiniz

26 Şubat 2020 Çarşamba

Italy


Merhabalar.
Bugün İtalya'nın başkenti Roma'dayız. Benim gibi kahve aşığı biri için cennet olan bu güzel şehrin mimari güzellikleri tanıtacağım ve tabi ki de İtalya deyince akla ilk gelenlerden pizza, makarna, tiramisu, dondurma bunlardan bazılarını nerede yiyebileceğinizi söyleyeceğim.



La Fontana di Trev

Trevi Çeşmesi aslında Türkçesi “Aşk Çeşmesi" olarak da bilinir. . Üç yolun kavşağında bulunduğu için Trevi adı konulduğu varsayıldığı gibi, üç yeraltı su yolunun bu noktada toplanmasının isminin nedeni olduğu iddiası da vardır.


Turistlerin uğrak yeri olan bu yerde insanların dilek dileyip para atılmasıdır. Euronun 7.06 tl olduğunu düşünürsek yanınıza bozuk para götürmek akıllaca olacaktır. :)  Gerçi her sene sonunda bu çeşmede biriken para ile yoksullara yardım edildiğini düşününce gayet iyi. 


Bazı eskileri toprakların söylentilerine göre aşk çeşmesinden para çalan kişiye parayı atan kişi büyülü bir şekilde aşık olur. 


aşk çeşmesi ile ilgili görsel sonucu



Piazza di Spagna

Evet manzara büyüleyici değil mi çok yorulmuşsunuz bir italyan dondurması alıp merdivenle oturup gelen geçeni izleyip etrafın tadını çıkarmak mükemmel değilde ne?

Adını bölgede yer alan İspanyol Elçiliği'nden alan meydan, gece gündüz hem turistlerin hemde Romalıların en sevdiği yerlerden biridir.



Meydanının bu kadar popüler olmasının nedeni meydanda yer alan şehrin ünlü merdivenleridir. 1723-1726 yılları arasında Francesco De Sanctis tarafından Kral XV. Louis için tasarlanan İspanyol Merdivenleri’nin yapım amacı üst bölümünde yer alan Trinita dei Monti Kilisesi’ne meydandan ulaşım sağlamaktır.




Collesium

Kolezyum, M.S 72 yılında yapılmış bir yapı. 55.000 izleyicinin, vakti zamanında tiyatro amacıyla kullandığı dönemlerde sınıflara göre ayrıştığı ama sonrasında karışık bir şekilde etkinlikleri izleme şansı yakaladıkları bir yer burası.



Kolezyum’da hayvan dövüşleri, idamlar ve tiyatrolar sergilenirmiş. Ama özellikle en popüleri ise Gladyatör mücadeleleriymiş. Bu arenada binlerce hayvan ve insan can vermiş. Günümüzde ise, arenanın saha kısmı çökmüş ve altında bulunan koridorlar kalmıştır.





Evet benim en sevdiğim kısma geldik kahve. İtalya'da kahveler oldukça ucuz hatta Starbucks gibi bir kahve devi bile İtalya pazarına girmekten korkmuş olacak ki bizde olduğu kadar yaygın değil. 

italian coffee ile ilgili görsel sonucu

Kahveden sonra tiramisu harika olmaz mı?  Two Sizes -Tiramisù in Rome ' da çeşit çeşit tiramisu var ve fiyatlarda oldukça uygun.




  • Via del Governo Vecchio 88, 00186 Roma Italia (A 0,2 km de Piazza Navona)        
  • +39 06 6476 1191

Bu sefer yemeği en sona bıraktım ve pizza için önereceğim yer Pizza e Mozzarella istediğiniz pizzayı büyük olarak almanıza gerek kalmadan dilimli bir şekilde çeşit çeşit pizzaları deneyebilirsiniz.     


  • Via di Pie' di Marmo 32, 00186 Roma Italia (Navona / Rotonda / Campo de’ Fiori
    A 0,2 km de Pantheon)
  • +39 327 357 9195                                                           
  Bir daha ki blog da görüşmek üzere...


                         Yazan: Özge Köse

25 Şubat 2020 Salı

Spain

Hola!


Bu benim en hayran olduğum dil ve ülke İspanya öncelikle gelin birlikte Barselona'yı tanıyalım ve sonrasında size bu ülkenin ünlü Flamenko dansının tarihini ve eşyalarını nerede bulabileceğinizi paylaşacağım. Geçen blogumuzda Çindeydik eğer okumadıysanız tık tık :) 
Barselona deyince akla ilk olarak Antoni Gaudi geliyor. Ünlü mimar şehre adeta imzasını atan eserler yapmış ve Barseleona' nın sembolü haline gelmiş olan eserleri başta Sagrada  Familia Bazilikası'dır.
barcelona gezilecek yerler - sagrada familia
  • Adres: Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona
  • Ziyaret Saatleri: 09.00-18.00 (Yaz dönemi 20.00), Pazar 10.30-18.00
  • Giriş Ücreti: €20 Temel Bilet (kapsamına göre biletler €33’ya kadar çıkıyor.)

İkinci olaraksa Gaudi’nin bir başka büyük eseri olan Park Güell dünyanın en güzel parklarından biri. UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesinde yer alan trencadis seramiklerinden inşa edilmiş sanki Hansel ve Greter  masalında olduğunuz hissini uyandırıyor.
Park Guell in Barcelona, Spain.

  • Adres: Carrer d’Olot, 08024 Barcelona
  • Ziyaret Saatleri: 08.00-17.30 (yaz dönemi kapanış saatleri 19.30 ya da 20.30 olarak revize ediliyor.)
  • Giriş Ücreti: €10

Tabii o kadar yürüdük gezdik fotoğraf çekildik şimdiyse sıra yemekte Barselona mutfağı deniz ürünleri, Tapas, Mojito ve Sangria ile ünlüdür. El Xampanyet, 7 Portes ve La Campana popüler ve başarılı lezzet durakları arasında yer alıyor.

sangria y tapas ile ilgili görsel sonucu

Asıl konumuza gelirsek 
Flamenko,  İspanya'ya özgü olduğu bilinmesine rağmen, aslında Endülüs bölgesinin kültürüdür. Kökenleri hakkında birçok soru işareti bulunur ancak genel olarak bölgedeki Latince konuşan asimile olmuş yerli İberik halklar, Berberi-Arap Müslümanlar, İspanya Yahudileri ve Çingeneler tarafından beraberce ortaya çıkarılan bir tür olarak kabul edilmiştir.
Flamenko nedir

Palacio del Flamenco'da 1 saatlik flamenko gösterisini seyredin ve ikram meşrubat, su veya bir kadeh sangrianın tadını çıkarın. 1 saatlik flamenko gecesi için yaklaşık 250 tl dir . Get your guide isimli sitede Türkçe seçenek ile kolaylıkla bilet rezervasyonunda bulunabilirsiniz.

Eğer flamenko dansına ilginiz varsa tıklayarak kısa bir dans videosunu izleyip veya flamenko yapıyorsanız  flamenko kıyafetlerine  bakabilirsiniz El Rocio isimli sitede yaklaşık 100 Euro ya kostümünüzü alabilirsiniz.


Bir daha ki blog da görüşmek üzere...


                           Yazan: Özge Köse

Kamerun

Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...