10 Nisan 2020 Cuma

Kenya

Merhaba sevgili okurlar bugünkü Afrika ülkemiz Kenyadayız!



Kenya ya da resmî adı ile Kenya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu yer almaktadır.

Ülkenin başkenti Nairobi'dir.

Afrikanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kenya ilk kez Arap tüccarlar tarafından bulunmuş ve Malindi ve Mombasa şehirlerini kurmuşlardır.

Svahili dili ve İngilizce olmak üzere iki adet resmi dilleri bulunmaktadır. Bu diller dışında etnik gruplar tarafından farklı diller de konuşulmaktadır.
Para birimi olarak Kenya şilini kullanılmaktadır.
Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha ileridir.
Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir
Ülke mutfağında deniz mahsullerinin önemi büyüktür. Mısır, hemen hemen her yemekte kullanılan besinlerden biridir. Yemeklerini lezzetlendirmek için tropikal meyveleri kullanmaktadırlar. Sukuma Wiki ve Pilau popüler yemeklerindendir
Kenya'ya seyahat edecek olanların elektronik vize almaları gerekmektedir.
Kenya Gezilecek Yerler
Masai Mara







Burası 1.510 kilometrekare ile Kenya'nın en büyük rezerve alanıdır. 1961 yılında koruma altına alınan Masai Mara, bilhassa büyük kedileriyle ünlüdür. Düzlük alanlarla kaplı bölgenin bitki örtüsü uçsuz bucaksız savanlardır. Antilop ve zebra türlerinin en geniş yaşam alanlarından biri olan Masai Mara, Serengeti Ulusal Parkı'nı da çevrelemektedir. Kenya'nın en önemli safari alanı haline gelen Masai Mara, özellikle Temmuz ve Ekim ayları arasında gerçekleşen göçlere şahit olmak isteyen insanlarla dolmaktadır. 

Kenya Dağı

Doğu Rift Dağları sırasında bulunan Kenya Dağı, 5.199 metre yüksekliği ile kıtada Klimanjaro'nun ardından en yüksek dağdır. Dağa ilk tırmanış 1899 yılında Joseph BrocherelHalford Mackinder ve Cesar Ollier tarafından gerçekleştirilmiştir. Birçok vadiye ve buzul kütlelerine sahip olan Kenya Dağı, sönmüş bir yanardağdır. Dağın etrafı farklı bitkilerden oluşan ormanlarla kaplıdır. Maymun ve fil gibi canlılara da ev sahipliği yapan alanda şelaleler de bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilen Kenya Dağı'nın etrafı ulusal park olarak belirlenmiştir. Kenya ile özdeşleşen ve ülkeye adını veren bu dağ, dağcılık sporu meraklılarından yoğun ilgi görmektedir. Bu dağ Kenya'nın görülecek yerleri arasındadır.

Naiorobi Ulusal Parkı


1946 yılında kurulan Nairobi Ulusal Parkı, Kenya'nın ilk milli parkı olması bakımından önemlidir. Başkent Nairobi'nin 7 km güneyinde yer alan bölge, metropolden elektrikli çit ile ayrılır. Kentin ve doğal yaşamın iç içe olması hayvanlar ve yerel halk arasındaki çatışmalara neden olmakta ve hayvanların göç yollarını tehdit etmektedir. Afrika'nın diğer milli parklarına nazaran küçük olsa da şehir merkezine çok yakın mesafede bulunduğundan çok fazla ziyaretçi çekmektedir.
Kalınacak Otel
Radisson Blu Hotel, Nairobi Upper Hill
  • Lokasyon;Elgon RoadNairobi00100Kenya

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Kamerun

    Merhaba Sevgili Gezginler; Bugün rotamızda sizlerle beraber Kamerun'u inceleyeceğiz. Kamerun ve ya resmi adıyla Kamerun Cumhur...